Съюзът на транспортните синдикати в България при СОФ Кънект отправи

...
Съюзът на транспортните синдикати в България при СОФ Кънект отправи
Коментари Харесай

Синдикатите скочиха: Увеличете заплатите на летището!

Съюзът на транспортните синдикати в България при " СОФ Кънект " насочи искане до изпълнителния шеф Хесус Кабайеро за нарастване на главните месечни заплати с 200 лв..

Синдикатите упорстват това да стане от 1 ноември.

Ето и какво гласи част от писмото, изпратено до испанския началник:

" На 15.04.2022 година подписахме актуалният КТД, а с дата 01.04.2022 година чиновниците получиха 10% нарастване на заплатите.

И това бе първото деяние, с което Вие гарантирахте, че има цялостно покриване на планове и каузи във Вашето ръководство.

На 14.09.2022 година Националният статистически институт разгласи растежа на инфлацията за страната ни. В известието се споделя:
„ През август 2022 година месечната инфлация, измерена с показателя на потребителските цени (ИПЦ), е 1.2% по отношение на предходния месец, а годишната инфлация за август 2022 година по отношение на август 2021 година е 17.7%. “

Ръстът на инфлацията стремително изпреварва растежа на възнагражденията за единица труд.

Служителите на летището в огромната си част не са задоволени от заплатите си, което ги кара да търсят различни способи за извличане на приходи или да си търсят друга работа. Дългогодишни експерти напущат.

Работата остава константа. Задълженията на останалите се усилват неведнъж. На изпълнителски длъжности не се търсят и не се назначават нови хора.

Постковидният здравен статус на хората се характеризира с отслабена имунна отбрана, а от там общо по-незадоволително здравословно положение.
Всички тези влошени условия водят до по-чести и по-продължителни отсъствия на хората, даже на основни места.

В дирекция „ Сигурност “ всеобщо напущат чиновници и останалите на работа поемат и техните отговорности, което води до претоварване, неспособност да се възстановят в почивките и болести. В дирекция „ Наземно обслужване “ бяха връчени предупреждения за уволняване на чиновниците в отдел КЗБД и девет души остават без работа и приходи, с които да изхранват себе си и своите фамилии. Синдикалните организации са твърдо срещу тези уволнения.

В дирекция „ Техническа “ напущат инженери.

В дирекция „ Дигитални трансформации “ работят висококвалифицирани IT експерти с спомагателни квалификации с съществени месечни хонорари под 2 000 лв..

По данни на Национален статистически институт междинната заплата в страната на IT бранша е над 4 700 лв., което демотивира личния състав и усилва текучеството му ".

По информация на Lupa.bg в дирекция „ Финанси “, отдел „ МТС “ е останал единствено един доставчик, заради овакантяване на дългогодишни скъпи фрагменти и той е непълен за обслужване на всички поръчки.

В отдел „ Автотранспорт “ няма задоволително водачи, отдел „ Автосервиз “ е изгубил най-младите си и надеждни механици, а в отдел ГСМ двамата ръководещи отдела го напуснали по едно и също време.

В същото време след близо двегодишна работа като основен действен шеф в „ СОФ Кънект “ АД и началник на екипа, представляващ Мюнхен Еърпорт Интернешънъл ГмбХ, Хеннинг Фистерер поема ново професионално предизвикателство от началото на 2023 година

В интервала до края на годината Хеннинг Фистерер ще се концентрира върху плавното предаване на отговорностите към новия основен действен шеф, който ще бъде обявен в спомагателна връзка.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР