Съюзът на професионалните футболисти във Франция призова за съществена промяна

...
Съюзът на професионалните футболисти във Франция призова за съществена промяна
Коментари Харесай

Във Франция призоваха за промяна във футболния календар

Съюзът на професионалните футболисти във Франция прикани за основна смяна на календара за мачовете откакто зачестиха сериозните травми измежду голям брой играчи, написа организация „ Ройтерс “.

Полузащитникът на Реал Мадрид Едуардо Камавинга претърпя контузия на коляното по време на подготовка с националния отбор на Франция, до момента в който съотборникът му в испанския гранд Орелиен Чуамени получи фрактура на левия крайник при успеха на Реал над Барселона през предишния месец.

Футболистът на Пари Сен Жермен Уарен Заир-Емери ще остане отвън игра до края на годината, откакто 17-годишният полузащитник контузи глезена си при дебюта си за представителния състав на Франция при мъжете.

„ Бяхме прави и го чакахме. Вече го казахме и повторихме няколко пъти. Но го споделяме още веднъж. Висшите ръководители са длъжни да ни слушат, само че рядко се случва те в действителност да ни чуват, изключително когато заложените ползи надвишават границите на терена “, разясниха от съюза в изказване и прибавят, че е „ извънредно време да се предприеме цялостна промяна на календара “.

„ Ако интервалът след Световното състезание оправда всички тези, които приканват за главен обзор на програмата с мачовете, това са единствено първите признаци на още по-дълбока рецесия, която в последна сметка ще навреди и на футболния театър “, написа още в изказването.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР