Съюзът на народните читалища отличи с медали и грамоти за

...
Съюзът на народните читалища отличи с медали и грамоти за
Коментари Харесай

Читалище „Христо Ботев 1897“ получи медали и грамоти от Съюза на народните читалища

Съюзът на националните читалища отличи с медали и грамоти за дейна активност сливенското читалище „ Христо Ботев 1897 “ и две от обединенията за художествена самоинициатива към него – Школата за национално пеене „ Славейче “ с началник Петя Григорова и Групата за остарели градски песни „ Нежни мемоари “ с началник доктор Недялка Турсунлийска.

Отличията бяха връчени от зам. ръководителя на съюза Минко Стефанов на церемониален концерт в петък вечерта послучай 125 години от основаването на читалището. Поздравителни адреси и цветя бяха изпратени от кмета на Община Сливен Стефан Радев и ръководителя на Общинския съвет Димитър Митев. Празникът честитиха още Регионалният исторически музей „ Д-р Симеон Табаков “, НЧ „ Зора 1860 “, читалища от града. Освен ръководителят на читалищното настоятелство Иван Благоев, на събитието участваха ктиторите Деян Пушкаров и Марин Маринов.

За празника в постройката на читалището бе подредена галерия, обвързвана с неговата история. Експозицията ще е непрекъсната. В началото на идната седмица ще бъде публикуван вестник, отдаден на годишнината, заяви секретарят Ваня Шишкова.

„ Христо Ботев 1897 “ е измежду трите читалища в Сливен и общината с най – дългогодишна история. Наред с школата и групата за остарели градски песни, в него развива активност и танцова групировка „ Престиж “. От месец насам стартира работа детски танцов състав с началник Десислава Стойкова. 
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР