Съюзът на артистите в България цитира Чочо Попйорданов в деня,

...
Съюзът на артистите в България цитира Чочо Попйорданов в деня,
Коментари Харесай

Чочо Попйорданов можеше да изкачи върха, но и да не се провали при слизането

Съюзът на артистите в България цитира Чочо Попйорданов в деня, в който артистът трябваше да навърши 56-годишна възраст.

“Не се тормозя от стареенето. Освен бунтовническа и попска моята фамилия е и планинарска. Знам, че качването на върховете е в основата на задачата на всеки един от нас. Но това, което съм научил от дядо ми, от татко ми и от себе си, от личния си опит, е, че е доста хубаво да можеш и да слезеш. Защото множеството хора губят силите и се провалят таман при слизането”. Думите са на Чочо Попйорданов. На днешния ден се навършват 56 години от неговото рождение.

Актьорът умря през 2013 година, точно на Великден в резултат на черепно-мозъчна контузия след рухване от 2-метрова височина на Боянските гробища.

Син на дългогодишния шеф на Киноцентър “Бояна” и общоприет шеф на Българска национална телевизия Иван Попйорданов, който познаваме като държавник и изтъкнат алпинист, Чочо произлиза от патриотичен български жанр от град Велес. Прадядото на Чочо е първи братовчед на македонските революционери – войводата Миле и по-малкият му брат Йордан Попйорданов-Орце, лидерът на солунските атентатори.

Петър Попйорданов, Чочо, приключва ВИТИЗ “Кръстьо Сарафов” през 1989 година. Неговата компетентност е актьорско майсторство. Той е възпитаник на Крикор Азарян и Тодор Колев. Чочо Попйорданов играе в спектакъл “София”, Малък градски спектакъл, а от 1994 в Народния спектакъл “Иван Вазов”.

Най-известните му театрални функции са в постановките “Сън в лятна нощ”, “В полите на Витоша”, “Бурята”, “Човекът, който прави дъжд”, “Кимоно” и други

Чочо Попйорданов се снима и в редица филми. Най-известните са “Вчера” (1988), “Адио Рио” (1989), “Любовното лято на един льохман” (1990), “Вампири, таласъми” (1992), “Сезонът на канарчетата” (1993), “Граница” (1994) “Испанска муха” (1998), “След края на света” (1998), “Дунав мост” (1999) и други На дребния екран е прочут с присъединяване си в телевизионното шоу “Клуб НЛО”.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР