Сайтовете, чиито публикации бяха премахнати, били заразени със зловреден софтуер

...
Сайтовете, чиито публикации бяха премахнати, били заразени със зловреден софтуер
Коментари Харесай

Стана ясно защо Фейсбук сваля линкове и статии безразборно

Сайтовете, чиито изявления бяха отстранени, били инфектирани със злотворен програмен продукт

Депутатът от ПП-ДБ и някогашен министър на електронното ръководство Божидар Божанов разяснява всеобщото изгубване на изявления във Facebook. 

Божанов изясни, че е схванал, че уебсайтовете на Асоциацията на европейските публицисти и на организацията за инспекция на обстоятелствата Factcheck bg е качен злотворен плъгин за Wordpress (платформата, която употребяват сайтовете).

" Фейсбук е открил, че уеб страниците са инфектирани и е махнал изявления, съдържащи линкове към тях. Което, единствено по себе си, е вярно деяние ", написа той в обществената мрежа.

Той насочва и три въпроса за свалянето на изявленията:
за какво Facebook не изпраща вести на административните или така наречен abuse имейли на домейните или на хостинг доставчиците ( " попитал съм ги към този момент " ); ще възстановят ли цялото изтрито наличие, откакто към този момент няма злотворен плъгин; по какъв начин са били компрометирани уеб страниците и дали офанзивата е целенасочена по отношение на ясните проевропейски позиции на АЕЖ и с това, че Factcheck.bg опровергава кремълски пропагандни разкази, или е най-обикновен вирус с комерсиална цел.
В случая казусът не е в модераторските практики на Facebook, само че има какво да подобрят в процеса, написа още Божанов. 

В четвъртък многочислени изявления с линкове към уеб страниците на Асоциацията на европейските публицисти и Factcheck.bg бяха свалени от платформата. 

Редица публицисти също алармираха, че в персоналните им Facebook профили са изчезнали изявления. Част от тези изчезнали изявления са с сериозни позиции към " Възраждане ".
 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР