Сайтове на няколко украински министерства - образователното, земеделското, министерството на

...
Сайтове на няколко украински министерства - образователното, земеделското, министерството на
Коментари Харесай

Хакери удариха сайтовете на няколко украински министерства |

Сайтове на няколко украински министерства - просветителното, земеделското, министерството на външните работи, на спорта, на министерския съвет и на изключителните обстановки са били атакувани от хакери. Съдържанието им е заместено със закани към украинските жители. Текстът, който се появява на уеб страницата на външното министерство, е на три езика - украински, съветски и полски. В него се споделя, че всички данни на украинците в техните персонални компютри са унищожени и не могат да бъдат възобновени.

Те заплашват и че цялата информация от тях ще стане обществено притежание. 

В известието се споделя още, че офанзивата е поради " предишното, сегашното и бъдещето ви ", както и че е в памет на Волинското кръвопролитие, ОУН УПА (Украинската войска, която се бие на страната на Германия през ВСВ бел. ред.), за Галиция (област в Полша и Украйна), за Полесието (област резделена сред Полша, Беларус, Русия и Полша) и за историческите земи, се споделя още в известието. Волинското кръвопролитие е всеобщо етническо пречистване в интервала 1943-1945 година на историческата област в източна Украйна извършено от ОУН. Жертвите са основно от полското и в по-малка степен от украинското цивилно население. Жертвите в него са към 60 хиляди, а Полша преглежда тези събития като геноцид. Така хакерите явно работят за антиполски настроения.

От министерството на образованието оповестяват, се работи по премахване на проблемите и че по случая работи киберполицията. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР