Сайтът The Intercept съобщава, че са попаднали на информация в

...
Сайтът The Intercept съобщава, че са попаднали на информация в
Коментари Харесай

Следи ли Пентагонът своята администрация за екстремизъм в социалните мрежи

Сайтът The Intercept оповестява, че са попаднали на информация в документите на Пентагона, която демонстрира, че Министерството на защитата възнамерява да следи профилите на своите чиновници в обществените медии за следи от екстремистко държание или наличие. Програмата явно е предопределена да следи онлайн дейностите на членовете на министерството и да търси признаци на „ притеснително държание “. Твърди се, че планът се управлява от работната група за екстремизъм на Пентагона, която пък се управлява от Бишъп Гарисън.

Моментът на рухване на самолета върху постройката на 11 септември 2001 година

Твърди се, че системата ще употребява метода на търсене по основни думи за задачите си, който способ тормози мнозина, които настояват, че основните думи са много неприятен метод за идентифициране изобщо на съответно държание. „ Използването на основни думи за наблюдаване на обществените медии не е просто излишно навлизане в персоналния живот на хората; това е и неверна тактика, която си подсигурява, че ще бъде краткотрайна “, споделя пенсионираният сътрудник на ФБР Майк Герман. „ Това безспорно ще докара до поток от подправени позитиви резултати, които единствено ще хабят ресурсите за сигурност и ще подкопават морала, без да разпознават същинския проблем, а точно толерантността към тези, които намерено демонстрират в расистко държание и дискриминация. “

На всичкото от горната страна програмата необятно се смята за противоконституционна, защото може да наруши Първата корекция, точно заради което американските военни са избягвали да ревизират личните си членове до момента. Съобщава се обаче, че Пентагонът ще наеме частна компания, която фактически да прави мониторинга, с цел да заобиколи актуалните ограничавания на държавното управление да го прави.

Тези изказвания идват, откакто американската войска удвоява уговорката си да спре екстремизма измежду военнослужещите. Министърът на защитата на Съединени американски щати Лойд Остин приказва по тематиката по-рано тази година: „ Имам поради, несъмнено, екстремизма и екстремистката идеология. Възгледи и държание, които опонират на всичко, в което имаме вяра, и които в действителност могат да раздерат тъканта на това кои сме като институция. “

Според прессекретаря на Пентагона Джон Ф. Кърби, не, и цялата тематика е една голяма неточност. Кърби споделя: „ Няма пилотна стратегия, която да се организира от господин Гарисън или екстремистката работна група за изследване на обществените медии. “ Кирби изяснява, че ролята на работната група по екстремизма не е да основава нови правила, а да преразглежда разпоредбите на Пентагона, свързани с екстремизма. Те също по този начин са там, с цел да дефинират екстремизма и да оказват помощ за идентифицирането на факторите, които са обърнали някого към екстремизма, с цел да попречат на лошите да го създадат още веднъж.

Въпреки присъединяване си в подпомагането на контрола на екстремизма в армията, Кърби декларира, че те не възнамеряват да наемат частна компания за наблюдаване на членовете си. „ Не съм осведомен с подобен контракт с такава компания “, подсигурява Кирби. „ И сигурно няма подобен контракт, управителен от програмата на господин Гарисън. “

Това не значи, че обществените медии не се употребяват като инструмент за идентифициране на екстремистко държание от Министерството на защитата, надалеч не в действителност. Заедно със общоприетите инспекции на новобранците, министерството към този момент има стратегия, която ревизира техните профили в обществените медии. Това обаче не е решителен фактор за триумфа им – това е просто един от многото принадлежности, които оказват помощ да се сътвори по-ясна картина за това какъв е индивида.

„ Бих ви напомнил и мисля, че знаете това, че към този момент хвърляме взор върху отпечатъка в обществените медии, когато обмисляме новобранци… което е просто демонстрация на здрав разсъдък “, сподели Кирби.

Екстремистката работна група, водена от Гарисън, сега прави оценка степента и мащаба на казуса в редиците на военните и предлага решения за това по какъв начин най-добре да се атакува този проблем.

Кирби изяснява, че групата търси по какъв начин да „ разбере по-добре опциите за събиране на данни от позиция на схващане на същинския размер на казуса “. Понастоящем профилите в обществените мрежи на един служител се сканират единствено когато към този момент е обект на следствие. Понастоящем, съгласно Кирби, не се работи по всеобщо сканиране от държавното управление или от частна компания.

   
Източник: chr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР