Сайтът на Общинския съвет на Варна е вече с внедрен

...
Сайтът на Общинския съвет на Варна е вече с внедрен
Коментари Харесай

Нов уеб модел дава бърз и лесен достъп до местните нормативни актове

Сайтът на Общинския съвет на Варна е към този момент с внедрен специфичен уеб модел, който обезпечава бърз и елементарен достъп до базата данни на настоящите все още локални нормативни актове.Модулът на уеб страницата на институцията -http://varnacouncil.bg, предлага редица благоприятни условия с съществена цел – облекчение и улеснение както за потребителите, по този начин и за администрацията. Едно от преимуществата му е, че облекчава търсенето на информация в документите по основна дума или знак. Чрез модула също по този начин се поддържат исторически редакции на общински нормативни актове за всички техни промени и/или допълнения, показват от пресцентъра на Общински съвет.

„ Това изобретение е идната стъпка от напъните ни за по-ефективно даване на обществени услуги. То ще обезпечи още по-голяма бистрота, към която непрестанно се стремим. Гражданите незабавно ще усетят изгодите от внедряването на модула, тъй като ще могат доста елементарно да намират в нормативните актове търсената от тях информация “, изясни ръководителят на локалния парламент Тодор Балабанов. Той уточни, че следва да бъдат оповестени имената на всички почетни жители на Варна.

В рамките единствено на няколко месеца бяха направени редица стъпки за оптимизация работата на Общински съвет, който стана първият в страната с най-богатия цифров списък. Той обезпечава достъп до над 30 000 страници документи.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР