Сайдерът или казано иначе - ябълковото вино, привидно винаги е

...
Сайдерът или казано иначе - ябълковото вино, привидно винаги е
Коментари Харесай

Сайдерът - бутилка удоволствие между светлата бира и плодовото вино

Сайдерът или казано другояче - ябълковото вино, видимо постоянно е в близост, само че какъв брой от нас се сещат да си поръчат бутилка от него в компанията на хубава храна в ресторанта? Едва ли доста, макар че той може да е скъп детайл от положителния обяд или вечеря. Затова е време да преоценим сайдера - наличният и неподозирано забавен другар на плодовите виновност и светлата бира.

Ниското наличие на алкохол в сайдера (обикновено към 5%) го прави по-различен от обичайното вино, и надалеч по-подходяща компания на някои храни. Сайдерът, с изключение на като допълнение към положителното ястие, може да бъде и прелестен съставен елемент от него.

Структурата му, някъде по средата сред тази на виното и бирата, прави тази напитка отлична за прибавяне към печива, маринати за алено месо, сосове и супи.

Добрият сайдер обаче е плод на огромно самообладание и усърдие. Приготвянето му лишава много време, защото ябълките не са елементарен за развъждане плод. Понякога може да отнеме до 5 години до момента в който първите плодове, годни са изразходване, бъдат откъснати. Затова и производителите на ябълково вино постоянно молят за поддръжка.

Сайдерът не отстъпва на виното и бирата и в своята богата природа. Видовете ябълково вино са многочислени, а региони на произвеждане откриваме по целия свят, всеки от които със своя присъщ почерк. Това е по този начин, тъй като ябълката е измежду най-широко публикуваните и най-култивирани плодове в международен мащаб, в резултат на което и познаваме стотици сортове. По-сериозните фенове на тази забавна напитка знаят, че познаването й е съпоставимо с обичайното сомелиерство.

Ако към този момент си чудите по какъв начин да изберете подобаващ сайдер и да впечатлите приятелите си с забавни знания за тази свежа и лека напитка, ето и 5 съществени критерия, по който да познаете положителния сайдер на пазара.

Избор на търговец

 Сайдерът - бутилка наслаждение сред светлата бира и плодовото вино

Едно от първите и най-важни неща при избор на сайдер е да се откри реномиран търговец, което от време на време може да се окаже огромно предизвикателство. Специалистите поучават да потърсите надеждни снабдители, където ще може да откриете многообразие. Ако няма такива във вашия град? Поръчайте си онлайн!

Пенлив или не

 Сайдерът - бутилка наслаждение сред светлата бира и плодовото вино

Друго значимо нещо, което би трябвало да решите, когато избирате сайдер, е дали желаете да е с балончета или не. Повечето сайдери са газирани и леко светли, само че има и такива, които не са. На пазара у нас може да намерите и така наречен мътни сайдери, при които газировката е доста слаба, а консистенцията по-плътна. Ако желаете същински да се насладите на втория тип, потърсете метод да се сдобиете с бутилчица от сладкото леко ябълково вино Millstone Sidra Americana. За изискан бляскав изсъхнал сайдер пък се обърнете към South Hill Packbasket Sparkling.

Колко да е сладостен

 Сайдерът - бутилка наслаждение сред светлата бира и плодовото вино

Сред нещата, които имат значение при избора на сайдер, е и дали и какъв брой да е изсъхнал. Много хора бъркат плодовия усет със наслада, само че за наслада производителите прецизират върху етикета равнището на захарта в бутилката. За съвършен баланс на киселинността и сладостта експертите предлагат да опитате един от най-хубавите френски сайдери на Famille Dupont Cidre Bouché.

Букет от аромати

 Сайдерът - бутилка наслаждение сред светлата бира и плодовото вино

Диапазонът от аромати на сайдер е съвсем толкоз необятен колкото и този на виното, тъй че ви дава съвършена опция да изберете желания от вас усет. Съществува процедура потребителите да избират сайдер като дегустират и правят оценка усета. Често те го съпоставят със  „ земя “, „ трева “, „ минерали “, „ гъби “ и др.

Сортът на ябълката

 Сайдерът - бутилка наслаждение сред светлата бира и плодовото вино

Накрая – проучете сорта на ябълките, от които е изработен сайдерът и от кое място идват. Обикновените ябълки са със междинна киселинност, ниско равнище на танин и доста плодов мирис. Има и характерни сортове горчиви ябълки с високо равнище на танин, които придават забавен усет на сладката напитка.

Сайдерът може да се пие и топъл, което го прави просто съвършена компания към ароматните печива в хладните есенни вечери. Съвсем скоро ще ви предложим и страхотни предписания за ястия с присъединяване на този апетитен ябълков балсам!

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР