Съвсем скоро най-добрите тенисисти в света ще се завърнат на

...
Съвсем скоро най-добрите тенисисти в света ще се завърнат на
Коментари Харесай

Париж отново ще посрещне елита на мъжкия тенис

Съвсем скоро най-хубавите тенисисти в света ще се завърнат на европейския континент след азиатското си турне. Те ще водят последните си борби в края на сезона преди финалите на ATP в Торино.

Мастърс шампионатът от сериите 1000 в Париж още веднъж ще посрещне елита на мъжкия тенис.

Победен във финала на последното издание, Новак Джокович ще взе участие на шампионата във френската столица, с цел да се опита да завоюва седмия си трофей в Париж. Сърбинът е първенец на шампионата през 2009, 2013, 2014, 2015, 2019 и 2021 година.

Световният номер едно, който пропусна шампионатите в Азия е насочен към 40-та си купа от Мастърс 1000, само че преди този момент ще би трябвало да се изправи против доста мощна конкуренция.

Le tennis entre en scène!

Venez vivre une expérience unique au cœur de Paris.
Réservez vos places pour assister aux matchs du Rolex Paris Masters dans une ambiance passionnée et électrique!

— ROLEX PARIS MASTERS (@RolexPMasters)

Принуден да се отдръпна на четвъртфиналите предходната година, Карлос Алкарас е удостоверил, че тази година още веднъж ще бъде на линия за шампионата, също както и експертът на твърди кортове Даниил Медведев. В Париж ще забележим и Яник Синер, който влезе в Топ 4 на света след триумфа си на шампионата в Пекин този месец.
И в случай че тези четирима играчи са сигурни участници във финалите на ATP в Торино, последните места, ще бъдат разпределени по време на Мастърса в Париж. За тях ще се борят Андрей Рубльов и Александър Зверев, както и първенецът от предходната година във френската столица Холгер Руне, който обаче ще би трябвало да се пребори с конкуренцията на Каспер Рууд и Тейлър Фриц за присъединяване си в Торино.

Съединени американски щати още веднъж ще бъдат показани солидно в главната скица, защото с изключение на Тейлър Фриц, Томи Пол и Франсис Тиафо, шоуменът и полуфиналист от последния US Open Бен Шелтън ще запише дебют на " Акор Арена ". Американският континент има седем свои представители в конкуренцията.

От французите Адриан Манарино, който завоюва втората си купа за сезона в Астана предходната седмица, ще желае да блесне пред родна аудитория. Същото ще се опита да стори и Юго Умбер, който победи Андрей Рубльов в Пекин в понеделник, а преди този момент записа триумф и над Стефанос Циципас в Шанхай. След като пропусна предишното издание Гаел Монфис ще е на линия този път.

Квалификациите в Париж са планувани за 28 и 29 октомври, а мачовете в главната скица започват на 30 октомври.

Кой ще завоюва трофея на един от най-престижните шампионати от сериите Мастърс 1000, ще разберем на 5 ноември.

Париж е подготвен да посрещне най-хубавите тенисисти и да притегли вниманието на тенис почитателите от целия свят!





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР