Съвсем скоро Надзорният съвет на Фолксваген ще трябва да вземе

...
Съвсем скоро Надзорният съвет на Фолксваген ще трябва да вземе
Коментари Харесай

Кое е по-важно за Фолксваген: парите или моралът?

Съвсем скоро Надзорният съвет на Фолксваген ще би трябвало да вземе значимо решение, а то във всички случаи ще бъде неправилно. Става дума за това къде да се създава моделът „ Пасат ". Мениджърите на концерна изследваха общо 24 разнообразни места и в последна сметка се стопираха на района на Измир в Западна Турция. Въпросът се смяташе за решен, само че през октомври Турция ненадейно се намеси интензивно в сирийския спор. Говореше се за закононарушения на турската войска против кюрдското население, а Европейски Съюз и Съединени американски щати осъдиха бруталната военна акция.

А Фолксваген? Концернът в началото замрази проектите за градежа в Измир, само че не се е отказал дефинитивно от тях. Главният лобист на концерна Томас Щег акцентира пред " Ди Цайт ", че решенията се взимат единствено въз основа на стопански и стратегически съображения. От друга страна в намерено писмо на синдиката на служащите на Фолксваген в Брауншвайг се приказва, че " Ердоган не се нуждае от нищо друго по този начин наложително, както от икономическа непоклатимост, с цел да може и отсега нататък да води мръсните си войни. И Фолксваген ще способства таман за това, в случай че избере да се откри в Турция ", се споделя в писмото, оповестено още на 10 октомври.

Бернд Остерло, който е един от водачите на Работническия съвет в концерна, е изрично срещу турските проекти: " Фолксваген може и би трябвало да вземе морално решение ". Което ще рече - никакъв Измир, най-малко до момента в който Ердоган не спре да ползва принуждение в Сирия. Окончателното решение на Надзорният съвет на концерна би трябвало обаче да се вземе още през идващите седмици.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР