Съвсем скоро наближава Бъдни вечер – това е един от

...
Съвсем скоро наближава Бъдни вечер – това е един от
Коментари Харесай

Напитката, която не се сервира на трапезата на Бъдни вечер

Съвсем скоро наближава Бъдни вечер – това е един от най-светлите християнски празници. Съществуват доста обичаи и традиции, само че през днешния ден малко на брой ги съблюдават.

Едни от най-важните неща са на трапезата да се сервират единствено постни ястия и техният брой да е 7, 9 или 12 – дните от седмицата, месеците, през които минава бременността и месеците в годината.

Освен постните гозби, значимо е на трапезата да не се сервира вода. Счита се, че в случай че бъде сменена със сока от ошав, годината ще е по-богата и късметлийска. Освен сиропа, може да се употребява още домашно алено вино. За него е отредено особено място на трапезата за Бъдни вечер.
Как да си приготвите ошав? Продукти:
• 500 гр. Сушени плодове;

• 100 гр. Мед.
Начин на подготвяне: Ако желаете чушките с фасул да се получат феноменално вкусни – това е РЕЦЕПТАТА!
Едно от обичайните ястия за Бъдни вечер е чушки с фасул. Истинска вкусотия, заслужила мястото си на българската софра. Тази манджа се...

Изберете сушени плодове по ваш усет. Накиснете ги във вода за към 12 часа и по-късно ги прехвърлете в различен съд, а водата, в която сте ги сушили се прецежда. Отцедената течност се долива към плодовете и се оставят на котлона, до момента в който омекнат.

Когато ошавът е подготвен, се подслажда със 100 грама мед. Може да добавите и малко повече, в случай че обичате да ви е по-сладичко.

Този плодов сок се оставя да изстине и по-късно се разлива в стъклени кани.

Спазвайте традициите и обичаите и почитайте тези светли християнски празници!

Още от ЛЮБОПИТНО:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР