Съвсем скоро легендарният Армен Назарян ще навърши 50-годишна възраст. Не

...
Съвсем скоро легендарният Армен Назарян ще навърши 50-годишна възраст. Не
Коментари Харесай

Армен Назарян – от борбите на асфалта до олимпийския тепих

Съвсем скоро именитият Армен Назарян ще навърши 50-годишна възраст. Не би трябвало обаче да връщате лентата кой знае какъв брой обратно във времето за тези паметни дни, в които цяла България му стискаше палци. В неговата богата спортна кариера има над 20 медала по битка, а над всички тях остават двете златни оценки от Олимпийски игри. 

„ За олимпийските трофеи съм упражнявал два пъти повече от нормално, с цел да ги печеля “, разкрива той. „ Всички двадесет и няколко медали, които имам, са скъпи. Чувството да се качиш на подиума и да чуеш химна, да вдигнеш знамето, да кажеш, че си дал всичко е необикновено. “

 Всичко стартира като сюжет за филм – класическия сюжет за дете, което открива вярното място, на което да изразходва силата си. 

„ Бях доста своеволен. По улиците се борих с всички по асфалта, тревата, на всички места. Прибирах се у дома постоянно в рани и белези. Майка ми сподели, че желае да ме гледа по малкия екран, а не по улиците “, спомня си Назарян. „ По-големият ми брат се беше записал на битка и аз последвах образеца. Отидохме в залата, а треньорът, който беше повторен европейски първенец, събираше група. Така стартира всичко. Изразходвахме цялата си сила в залата. Много съм благополучен, че тя ме възпита. Гордея се, че съм съумял. Станах повторен олимпийски първенец, а това споделя всичко належащо. “ 

Армен Назарян е част от специфична група спортисти, които са в основата на новата акция на „ С отдаденост към българския спорт и българските спортисти “. Наред с още други митове на българския спорт той се надява наличието му на екран да е ентусиазъм за младите. 

„ Нашият спорт, битката, по-малко го демонстрират по малкия екран. Затова би трябвало да има повече реклами, с цел да могат децата да гледат спортистите и това оказва помощ. С такива акции се надяваме нашата битка да стане по-известна “, споделя Назарян. 

Двукратният олимпийски първенец и дружно поддържат както изявените персони в разнообразни спортове, по този начин и младите гении. 

„ Нашият спорт е доста сложен. Да не кажа даже най-труден. Когато обаче захванеш нещо, не би трябвало да се отказваш. Това демонстрира на децата за какво би трябвало да упражняват спортове, които обичат. В спорта би трябвало да понесеш много ограничения – има травми, събаряне на килограми, съдии, финансови въпроси, условия и така нататък Трябва да имаш цел и това е значимо за децата. Трябва да се целят да станат първенци и да запишат името си в историята “, споделя Армен Назарян. „ Във всяка страна е друго. Има такива, в които се влага доста в рекламните лица от страна на спонсори. За мен обаче в спорта е най-важно да имаш цел, като да вземем за пример да искаш да станеш олимпийски първенец, да опиташ да останеш в историята. За теб да приказват твоите внуци, правнуци и натам. “
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР