Съвсем нов крими сериал дебютира по Epic Drama на 4

...
Съвсем нов крими сериал дебютира по Epic Drama на 4
Коментари Харесай

Йершон по Агата Кристи тръгва по Epic DRAMA

Съвсем нов крими сериал дебютира по Epic Drama на 4 април, понеделник – „ Йершон – по Агата Кристи “. За да го разберем, би трябвало да създадем няколко крачки обратно и след това да се върнем назад в сегашното. В Швеция. Световно-известната авторка Агата Кристи основава героиня на име Ариадне Оливър. Освен, че е добра другарка на Поаро, самата тя е писателка на престъпни романи.

Често се оказва, че партнира на Поаро по някои от най-известните му случаи, като включва мощната си женска вътрешен глас в разрешаването им. Подобно на Агата Кристи, Ариадне Оливър основава собствен обичан воин в лицето на скандинавския частен детектив Свен Йершон. Именно този книжовен воин е основният воин в сериала „ Йершон – по Агата Кристи “.

Йершон е прочут някогашен престъпен профайлър; заемал се е с доста нашумели случаи в хода на кариерата си, само че внезапно взема решение да се отдръпна надалеч от обществото - и никой не знае за какво. Клара Сандберг - безредна персона, смела и сърдечна - е някогашен продуцент на треторазрядни ТВ предавания; тя е направила предложение за престъпно риалити шоу с присъединяване на Йершон. Успешно. Новото ТВ шоу може да промени кариерата и живота на Сандберг, само че има една спънка: тя в никакъв случай не се е срещала с Йершон.

Историята стартира, когато той преди малко е осведомен за гибелта на майка си и е заставен да се върне в Оланд за първи път от повече от 30 години; Клара съумява да го наблюдава и е на същия ферибот, който пътува за Оланд. На кораба е убита млада журналистка; неохотният Йершон и въодушевената Клара стартират да позволяват поредност от мистерии, свързани с убийството.

Сериалът интерпретира книгите на Агата Кристи много свободно, само че не с предстоящото тъмно възприятие, особено за скандинавските престъпни екранизации. Според единия от продуцентите, Патрик Андерсън – феновете могат да чакат „ нещо по-приповдигнато, новаторско, закачливо даже, което би се харесало на феновете на Агата Кристи, само че не присяда чак на фотьойла на криминалетата за преди лягане”. Водещата роля е поверена на артиста Йохан Реборг, който продуцентът показва като един от най-хубавите комици на Швеция, кадърен обаче да влезе в трагични функции „ с огромна опитност “. В ролята на Клара е Хана Алстрьом, позната от поредицата „ Кингсман “ филми.

Според продуцента от страна на компанията C More/TV4 – дълго време са търсили актриса с разностранни гении, която да има нюх и към комедията. “В момента, в който видяхме Йохан и Хана да играят обща сцена, ни стана ясно, че сме намерили!” С „ Йершон – по Агата Кристи “ – от 4 април ще забележим по какъв начин един книжовен воин на самичък по себе си фиктивен създател на криминалета оживява на екрана с лекост в увличаща поредност, която наблюдава друг случай във всеки от осемте си епизода, като в същото време има цялостна арка в хода на сериала. „ Йершон – по Агата Кристи “ дебютира извънредно по Epic Drama на 4 април и ще се излъчва всеки понеделник от 22:00 часа с двоен епизод и повтаряне в четвъртък от 22:00 часа – слота на „ Далглиш “ сега.
създател: СЛАВА
...
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР