Съвсем нормално е организираните престъпни групи да търсят закрила на

...
Съвсем нормално е организираните престъпни групи да търсят закрила на
Коментари Харесай

Шокиращо за трафикантите на мигранти! Разкрития от бивше топ ченге

Съвсем обикновено е проведените незаконни групи да търсят протекция на разнообразни нива, от чиновници, които биха им я дали. Твърди се, че сега от незаконна миграция се печелят повече незаконни пари в сравнение с от трафика на опиати, разгласи пред бТВ някогашният основен секретар на Министерство на вътрешните работи Калин Георгиев.

“Преди дни сътрудниците организираха интервенция „ Хавала “, това сподели, че те си правят работата. Оградата на границата не може да спре бежанците, нужни са политики. Бяха изпратени военни на границата, само че не е работа на армията да ръководи там. Преди 15 години бяха съкратени 3800 щата от структурата на гранична полиция, а в този момент се оказва, че нямаме задоволително готови служители на реда “, съобщи той.
-->
„ Има „ изобретатели “, които се пробват да преодолеят системата на полицейските служби. Опитвали са се да прекарват опиати и с делтапланери “, уточни още Георгиев.

„ Когато има работещи институции, не е належащо медиите да ги задействат. Има три инстанции, които да могат да отразят гледните точки на другите страни. За медиите обаче е секси да демонстрират служители на реда, които минават от другата страна, нарушават закона, използват опиати. В 50-хилядната система на Министерство на вътрешните работи има сътрудници, които си правят работата и никой не стига до тях. Съвсем обикновено е служител на реда да откаже рушвет и това не трябва да бъде вест “, разяснява някогашният основен секретар.

„ Това, че служител на реда прави конвой и чадър на нарушител, също не е вест, а са обстоятелства. Замяната на едни хора с други в Министерство на вътрешните работи не взема решение систематичните проблеми. Има кръпки в закона, правени са над 140 разнообразни промени и това кара хората да се усещат нестабилно. В Министерство на вътрешните работи е комплициран и моделът за кариерно развиване. Хора като Симона (Радева, която бе упрекната, че е пособия на Георги Семерджиев след тежката злополука в София - бел.ред.) стават емблеми на министерството. А емблемите са други – хората като младшия контрольор, който отхвърля да вземе рушвет. Има хиляди като него – момчета, които в действителност си правят работата, само че те не са забавни “, съобщи Калин Георгиев.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР