Съвсем логично е, че в първите години от живота си

...
Съвсем логично е, че в първите години от живота си
Коментари Харесай

Детството - причина за неуспехите и страданията ни като възрастни

Съвсем разумно е, че в първите години от живота си построяваме три съществени убеждения, които ще ни управляват даже когато пораснем:

1. Нашата съществена визия за това кои сме

През детството си ние си построяваме визия за това кои сме и какви сме. Това се случва посредством посланията, които получаваме от родителите, братята и сестрите, учителите и приятелите си. Те се основават чрез отношението към нас. Всичко това ни оказва помощ да определим какви сме - дали сме положителни, умни, срамежливи, почтени, бунтари или нападателни. И откакто придобием чувството кои сме и по какъв начин ни възприемат другите, ние ще формираме изборите и взаимоотношенията си с близките.

2. Нашата съществена визия за другите

В детството си научаваме доста за другите хора – дали са положителни и състрадателни, дали са равнодушни и егоистични. Ако сте имали детство, цялостно с любов и грижи, може би сте научили, че е безвредно да се доверите на хората и е добре да помагате на другите. Ако обаче сте израснали с убеждението, хората не са толкоз положителни, то и като възрастен ще изпитвате компликации с доверието и ще бъдете по-скоро песимистичен и недоверчив към другите.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР