Съвременният свят е пълен с явления, които изглеждат твърде сложни,

...
Съвременният свят е пълен с явления, които изглеждат твърде сложни,
Коментари Харесай

Биохакинг – процеси и тенденции

Съвременният свят е цялостен с феномени, които наподобяват прекомерно комплицирани, с цел да има изрично отношение към тях. В детските години множеството неща са положителни или неприятни и се знае ясно кое какво е. Днес сякаш това става все по-трудно. Ние нямаме или имаме най-малък надзор върху огромните процеси, които се разпростират в света, тъй че да определим отношението си към тях е единственият метод да ги управляваме. 

Но не щеш ли и това е мъчно – без значение дали става въпрос за Грета Тумберг, глобализацията, биохакерството. Когато се дискутират сходни тематики, е доста елементарно да се стигне до спор, съвсем неизбежно, даже първоначално да наподобява, че сме били на едни и същи позиции. От друга страна, в случай че се стартира със спор, може да се окаже, че на финала позициите са разменени.

Д-р Милена Георгиева, експерт от Института по молекулярна биология към Българска академия на науките и част от екипа на Лабораторията по молекулярна генетика, комуникатор на науката, доста пъти е била очевидец и участник в разногласия, свързани с биохакинга освен като член на своята професионална общественост, само че и като уредник на полемики на тази тематика в Червената къща. 

Д-р Георгиева изяснява това недотам ясно разбиране „ биохакинг “, споделя кои са най-новите трендове и по какъв начин страната ни е забъркана в тези процеси. 

Чуйте повече в звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР