Съвременният ритъм на живот ни прави по-добри, по-продуктивни, по-бързи. Но

...
Съвременният ритъм на живот ни прави по-добри, по-продуктивни, по-бързи. Но
Коментари Харесай

Начини за освежаване на дрехите без пералня

Съвременният темп на живот ни прави по-добри, по-продуктивни, по-бързи. Но макар всички приложения за ръководство на времето, курсове за продуктивност и други трикове с времето, денят към момента включва 24 часа. 24 часа, за които би трябвало да извършите всичко, даже и малко повече. Не е изненадващо, че просто нямаме сила и скъпи минути за някои домашен дреболии. Например, за пране - и се случва много постоянно! Но ходенето с „ ароматни “ облекла някак не е доста готино, нали? Лайф хакове от този лист ще бъдат избавление за постоянно заетите. Спестяваме време и неприятна известност без пералня!

1.  Кърпички за сушене на облекла

Помощниците в „ огромното пране “ дейно ще освежат облеклата и ще омекотят влакната. Дори и без пералня. Просто сгънете добре нещата и поставете мокри кърпички сред тях. Този лайфхак е изключително потребен при дълги пътувания или когато ще поставяте облеклата си в дрешника до идващия им сезон.

2.  Вестници

Хартията съвършено всмуква непотребната влага, а с нея и неприятна миризма. Направете огромни топки от вестници и ги поставете в ръкавите на пуловер, яке или дънки. По същия метод можете да решите казуса с прекомерно " ароматните " обувки.

3.  Горещ душ

Отивайки в банята, изправете облеклата на закачалката и ги закрепете по-близо до душа. Парата ще помогне както за изглаждане на бръчките, по този начин и за унищожаване на остарялата миризма.

4.  Чист въздух и слънце

Метод, потвърден от нашите баби. Няма по какъв начин да закачите облеклата в двора? Балкон или даже отворен прозорец също ще свършат работа. Вентилация...в това е истината.

5.  Кафе

Кафе на зърна и смлени кафени гранули са отличен филтър за неприятни миризми и натурален мирис. Изсипете кафе в съд, а от горната страна закачете нещото, което се нуждае от бързо „ освежаване “..

6.  Сода

Един от най-ефективните абсорбенти сигурно ще се откри във вашия кухненски долап. Миришат ли избрани елементи от облеклата ви? Покрийте ги със сода за самун, оставете ги една нощ или най-малко няколко часа и по-късно избързайте останалия прахуляк. И не забравяйте за дезодоранта!

7.  Фризер

Температурата със знак " - " доста усложнява живота освен за хората, само че и за бактериите. Увийте дрехата в торба и я сложете във фризера. Бактериални провокатори с неприятна миризма няма да понасят това. Лайфхакът е изключително подобаващ за дънкови облекла, които несъмнено няма да перете след всяко носене.

8.  Пералня - сушилня

Сушенето на най-горещата конфигурация за 10-15 минути е много опция на измиването.

9.  Водка

Само за външна приложимост. Изсипете водката в бутилка със спрей и напръскайте щедро облеклата си. Алкохолът бързо ще унищожи всички молекули, причиняващи миризми. Но не можете насмалко проветряване по-късно. Ако не желаете да обясните на фамилията или шефа си за какво миришете на алкохол в 9 сутринта.

10. Все отново, добре е и да намирате по-често време и за пране...с пералнята, на дългите стратегии от по 2 часа и повече...
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР