Съвременните домакини имат много изисквания към кухнята - тя трябва

...
Съвременните домакини имат много изисквания към кухнята - тя трябва
Коментари Харесай

Дизайнерски съвети как да създадете лесна за почистване кухнята

Съвременните домакини имат доста условия към кухнята - тя би трябвало да бъде просторна, ергономична, тъй че всички домашен уреди да се поберат и да има задоволително място за предпазване. Освен това, кухнята би трябвало да е красива, ефектна и лесна за разчистване. Дизайнерите споделиха за това по какъв начин би трябвало да се провежда кухненското пространство, с цел да дава отговор на най-новите условия.

1. Минимален искра
 Няколко хитри метода да си улесним живота в кухнята Няколко хитри метода да си улесним живота в кухнята
Улеснете живота си с нашите умни кухненски препоръки, които ще ви оказват помощ да спестите време, от хрумвания за предпазване до препоръки за бързо поч...

При избора на материали за шкафове и кухненски плот би трябвало да се залага  на материали без лъскава повърхнина. Разбира се, не е мъчно да изтриете отпечатъци върху емайл, само че ще би трябвало да го вършиме доста по-често. Същото важи и за лъскавите плочки на кухненския тил. Тук ще останат освен пръстови отпечатъци, само че и доста забележими петна от засъхнали капки в региона на мивката и печката, както и останки от сапун.

2. Материал за кухненски тил

Материали като плочки и стъкло работят най-добре в кухненски условия. От тях мръсотията се отмива елементарно и можете да употребявате мощни средства за това. Гръб от неръждаема стомана също може да претендира за улеснение. Ако се преглежда хубав текстуриран тил, да вземем за пример под формата на тухлена зидария, тогава просто го покрийте със стъкло.

3. Материал за плот
 Как да разкарате тежките миризми на готвено от кухнята бързо и елементарно! Как да разкарате тежките миризми на готвено от кухнята бързо и елементарно!
Понякога толкоз тежко може да мирише на готвено и престояли храни, че да се отвратим от личната си кухня. А и когато каним посетители,...

Акрилен камък, агломерат, стъкло или бетон са добър избор за кухненски плотове. Тази повърхнина е най-податлива на замърсяване, тъй че би трябвало да се почиства елементарно, напомнят дизайнерите. Например, дървените плотове може да не са най-хубавият вид. След като можете да забравите да избършете вода или лой от него, дървото незабавно ще стартира да трансформира цвета си. Заложете на материал с лесна поддръжка.

4. Правилно предпазване

Мястото за предпазване в кухнята ще спести на домакинята  нуждата постоянно да избърсва праха от рафтовете и повърхностите. Като се има поради обстоятелството, че с изключение на праха, мазнините се утаяват в кухнята, откритото предпазване може да донесе доста компликации. Ако към момента имате отворени лавици, подредете ги освен като вземете поради външния тип, само че и удобството при разчистване.

Както споделят дизайнерите, с цел да бъде кухнята комфортна, при проектирането й би трябвало да се вземат поради общоприетите правила на ергономията и личния ви метод на живот. Например, за тези, които не обичат да прекарват времето си в кухнята, има трикове да я „ скрият “ в общия интериор.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР