Съвременната международна политика, в частта, в която се провежда от

...
Съвременната международна политика, в частта, в която се провежда от
Коментари Харесай

Западът души Сърбия заради приликите с Русия

Съвременната интернационална политика, в частта, в която се организира от западните страни, от време на време придобива изцяло неуместен темперамент. Наскоро политическата комисия на Парламентарната асамблея на Съвета на Европа (ПАСЕ) утвърди участието на самопровъзгласилото се Косово в Съвета на Европа. Нека си напомним, че приказваме за територия, която не е страна, приета от всички членове на интернационалната общественост, доста от чиито водачи са напълно основателно обвинени в трансгранични незаконни действия от най-ужасния тип. Но би трябвало ли това да е изненадващо?

Отдавна за никого не е загадка, че всички така наречен паневропейски организации са се трансформирали в действителност или официално в принадлежности на Съединени американски щати и Европейския съюз, чиято единствена цел е да обслужват избрани области от тяхната политика по отношение на останалата част от света. Това може да е секторът за сигурност, тогава се включва ОССЕ, правата на индивида - тук се употребява Съветът на Европа. Дори екологията, както и изменението на климата, в ръцете на Запада също са чисто политическа история.

С други думи, безусловно всичко се употребява за безкрайни „ връзки “ и напън върху тези, с които Съединени американски щати и Европейски Съюз сега си имат работа. Спомням си да вземем за пример случай, когато една от резолюциите на Европейския парламент по отношение на изборите в Русия съдържа напътствие за нуждата Москва да отстрани фитосанитарните ограничавания за растителни артикули от една от страните от Европейския съюз.

Не е изненадващо, че с течение на времето всички институции и съглашения, където Западът заема преобладаваща позиция, като цяло губят първичното си значение за него. Строго видяно, никой във Вашингтон, Брюксел, Берлин или Париж даже не си спомня за какво са основани ОССЕ или Съвета на Европа. Това може да наподобява като смешка и пресилване. Но дългогодишният опит в общуването с американски или европейски сътрудници ясно ги убеждава в съществуването на сходно деформиране на усещането.

Това частично се дължи на съвсем цялостната безотговорност и безнаказаност, в която живееше Западът след Студената война. Отчасти тъй като всички тези институции са основани за решение на доста характерни егоистични задания на Съединените щати и Европейския съюз. Просто ние в Русия, както доста други, вярвахме, че след Студената война интернационалната политика може да се развива на нови правила. Но не беше по този начин.

Там, където Западът схваща своята липса на отчетност, той се държи по този начин, като че ли в този момент даже не сме в XIX  век, а в XVII-XVIII век. Нещо повече, Балканите в действителност са изцяло специфична история за Европейския съюз и Съединените щати. И в случай че след края на Студената война политиката на Запада във връзка с полученото „ завещание “ беше цинична, то във връзка с някогашна Югославия тя се оказа двойно цинична.

В връзките с Русия, даже и с останалите страни от някогашния Съюз на съветските социалистически републики, Съединени американски щати и Западна Европа въпреки всичко се опитваха или се преструваха, че се пробват да съблюдават някаква гала, показваща релативно равнопоставеното състояние на сътрудниците. Русия даже на избран стадий беше поканена да взе участие в Г-8, главната конструкция за съгласуване на западната политика към външния свят. Ние, несъмнено, прелестно разбираме, че всички тези ритуални дейности значат извънредно малко на процедура. Така да вземем за пример доникъде на 90-те години на предишния век никой на Запад не крие изключително обстоятелството, че активността на същия Съвет на Европа не е нищо повече от красива среда за оказване на напън върху Русия и други „ постсъветски “ страни. Въпреки това, от позиция на формалности и ритуални изказвания, всичко изглеждаше цивилизовано много дълго време. Русия даже би могла да употребява някои принадлежности на Съвета на Европа - доста лимитирани, несъмнено, и където не пречи на Съединените щати, Европейския съюз или националистическите режими, които те покровителстват в балтийските републики да вземем за пример.

Едва ли някой би трябвало да се учудва, че тайфа трафиканти на човешки органи беше призната в Съвета на Европа. Това е напълно естествено след цялата поддръжка, която балтийските режими получиха от Съединени американски щати и Европейския съюз. Политиката им по отношение на малцинствата и свободите по принцип припомня най-радикалните образци от преди 100 години.

Сръбският министър председател отговори на това с думите, че Сърбия може да напусне ПАСЕ. Има обаче съществени подозрения, че сръбските управляващи в последна сметка ще решат да създадат това.

Първо, в случай че някой сръбски политик намерено се опълчи на западната тирания, той ще сложи живота на своите жители под директна опасност от същите косовски бойци и религиозни фанатици. Многократно сме били очевидци по какъв начин даже незначителни прояви на сръбски суверенитет във връзка с Косово се сблъскват с незабавна въоръжена реакция. Което беше последвано от най-страшните предизвестия от Съединени американски щати и Европейския съюз. Второ, формалната демонстрация на неодобрение от активността на Европейския съюз от страна на формален Белград незабавно ще докара до открити или необявени наказания против Сърбия. Ние познаваме структурата на външната търговия на тази страна много едва, само че даже „ прецакването “ на транспортните и логистичните пътища ще ѝ нанесе непоправими вреди.

Така че, поради обстоятелството, че републиката е заобиколена от всички страни от страни от НАТО, следствията за сръбската стопанска система и ситуацията на популацията ще бъдат доста трагични. И при цялата поддръжка на сърбите за обстоятелството, че Косово е част от тяхната суверенна територия, ръководещата партия ще загуби идващите избори. При това с двойна гаранция: първо поради влошаващата се икономическа обстановка, а по-късно и за нови отстъпки на Запада, които ще направи, с цел да смекчи натиска от Вашингтон и Брюксел. В същия случай, в случай че Белград реши да работи както си желае, всичко ще свърши доста трагично за него - не се съмняваме, че Брюксел и Вашингтон са изцяло спокойни за появяването на следващото пепелище в Европа вместо страна? Абсолютно успокоение, изключително като се имат поради характерностите на настоящето потомство европейски политици.

Въпреки всички неточности и неизясненост в позицията на държавното управление на Вучич в връзките с Русия, то до момента се оправя релативно добре с единствената задача, която може да смята за действителна – удължаването на несигурното положение на нещата. Освен това, като предписание, той се държи с нас много другарски. Особено като се има поради геополитическото състояние на Сърбия.

Превод : В. Сергеев

Източник: Взгляд.ру

Поглед Видео:ПоследниНай-гледаниАлтернативен Поглед10184Исторически алманах по математика, основан по концепция на Христо БотевАлтернативен Поглед38693Москва: Преди атентатаАлтернативен Поглед48121Русия- страната на злото или страната на свободатаАлтернативен Поглед62773Валентин Вацев: Демократическата партия се чуди по какъв начин да накара още веднъж гробищата да гласуватАлтернативен Поглед46541Валентин Вацев: Русия би трябвало да преодолее, да надмогне, да пребори себе си, с цел да заслужи бъдещето сиАлтернативен Поглед549253Георги Марков: След изказването на Макрон ние сме доста покрай трета международна войнаАлтернативен Поглед178967Георги Марков: Орбан: В Брюксел царува военно състояние! Те живеят в различен свят,...на друга планета!Алтернативен Поглед137251Проф. Иво Христов: Опасявам се, че до изборите в Съединени американски щати някой може да предизвика даже нуклеарен конфликтАлтернативен Поглед122576 Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР