Съвременната биотехнология достига качествено ново ниво на развитие. Интересното постижение,

...
Съвременната биотехнология достига качествено ново ниво на развитие. Интересното постижение,
Коментари Харесай

В САЩ създадоха хибрид между човек и мишка

Съвременната биотехнология доближава качествено ново равнище на развиване. Интересното достижение, за което ви описваме е в детайли разказано в списанието Science Advances и оповестява за основаването на най-модерния хибрид сред човек и мишка досега. Изследователите са употребявали човешки стволови кафези, интегрирани в растящи миши ембриони. Експериментът е извънредно значим за бъдещето на науката и в това време не се получава страшилище - в лабораторията порастват елементарни мишки.

Според откривателите нито един от хибридите не е отглеждан до зрелост - опитът се свежда до проучването на ембрионите, които по-късно се унищожават. Това става на 17-ия ден от момента на раждането. Според учените по-старите ембриони няма да донесат нови данни, а пораснала мишка няма да се разграничава от нормалната.

Човешките кафези съставляват 0.1 до 4 % от общия брой кафези в ембрионите. Основният резултат от опита е методологията за консолидиране на човешки и миши кафези. Учените съумяха да основат условия, при които човешките стволови кафези порастват със същата скорост като клетките на мишия ембрион, което от своя страна подсигурява основаването на жизнерадостен организъм.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР