Съвместното командване на специалните сили отбеляза в Пловдив 81 години

...
Съвместното командване на специалните сили отбеляза в Пловдив 81 години
Коментари Харесай

Явор Матеев: С бързи темпове успяхме да превъоръжим специалните сили

Съвместното командване на специфичните сили означи в Пловдив 81 години от сформирането на Парашутната тайфа и основаването на българските Специални сили. Честването стартира в региона на командването с церемониален строй, признателен молебен за здраве и заупокойна молитва, отслужени от Пловдивския митрополит Николай. Бяха положени венци и цветя на паметната плоча на починалите герои-парашутисти пред параклиса „ Св. Йоан Рилски Чудотворец “.
Прочетете още
" През годините на своето битие нашите войски са минали през върхове на развиване, през жестоки тествания, интервали на увеличение на щата, съвременно превъоръжаване до интервали на съществени съкращения и старания за битие. Никога не би трябвало да забравяме провокациите, които преминахме след 2001 година и до какво могат да доведат неверни решения, за които трябваха 16 години старания, до момента в който още веднъж излезем на пътя за естественото, одобреното в НАТО и в международен мащаб развиване на Специалните сили ", сподели в словото си командирът на СКСО генерал-майор Явор Матеев. По думите му в цялото си битие специфичните сили в никакъв случай не са имали такава организационна конструкция, такова географско посланичество, единение, воля, мощ, религия и непреклонност за работа и развиване, каквото имат през последните години.

Матеев уточни, че в разнообразни региони на страната, в разнообразни гарнизони, работят четири групи специфични сили. С бързи темпове успяхме през последните години да наваксаме с превъоръжаването в нашия състав експлоатираме 100 бойни, свързочни, спомагателни и други машини, по самостоятелна екипировка, снаряжение и средства за отбрана военнослужещите от СКСО се приближи оптимално до равнището на най-хубавите сътрудници от НАТО, разяснява Матеев. Той напомни историята на основаването на най-модерно за времето си формирование - Парашутната тайфа. Тогавашното управление на Министерството на войната взима образец и поука от най-хубавите, от водените досега войни и при започване на 40-те години на предишния век, взима новаторското и самоуверено решение да сътвори първокласен жанр сили, с които Българската войска да се стреми да бъде на равнището на най-хубавите, означи командирът на СКСО.

Представена бе бойна и специфична техника и екипировка на Специалните сили на Българската войска.

На тържеството участваха регионалният шеф на Пловдив Илия Зюмбилев, регионалният шеф на Пазарджик Валентина Кайтазова, зам.-кметът на община Пловдив Иван Стоянов, зам.-председателят на Общински съвет - Пловдив Димитър Арнаудов, шефът на работа " Военна полиция " бриг. ген. Ивайло Сотиров, началникът на висшето военновъздушно учебно заведение " Георги Бенковски " бриг. ген. Юлиян Радойски, командирът на 61-ва Стрямска механизирана бригада - Карлово бриг. ген. Маргарит Михайлов, командирът на 101-ви алпийски полк - Смолян полк. Стефан Димов, представители на военни формирования, кметове на общини, представители на висши образователни заведения, родолюбиви организации и военно-патриотични съюзи.

Във връзка с годишнината в зала „ България “ на Международен панаир – Пловдив бяха връчени награди на военнослужещи и цивилни.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР