Съвместните учения на Русия и Беларус са с отбранителен характер

...
Съвместните учения на Русия и Беларус са с отбранителен характер
Коментари Харесай

Русия обещава провал на всеки опит за нападение над Беларус

Съвместните учения на Русия и Беларус са с защитителен темперамент и имат за цел да откажат евентуалните съперници от ескалация и провокации . Това съобщи пред ТАСС Алексей Полишчук, шеф на Втори департамент за страните от Оперативно-наблюдателно дело в съветското външно министерство.

Той означи, че при актуалната военно-политическа конюнктура от октомври предходната година на територията на Беларус са дислоцирани спомагателни контингенти от взаимната руско-беларуска районна военна формация.

По негови думи сега се организират бойна съгласуваност, тренировки и маневри. " Те имат защитителен темперамент, ориентирани са към гарантиране на сигурността на съюзната страна и би трябвало да обезсърчат евентуалните ни съперници от ескалация и провокации. Ние сме в цялостно съгласие с нашите беларуски съдружници по този въпрос ", акцентира дипломатът.

Всякакви опити за нахлуване над Беларус са обречени на неуспех , съобщи още Полишчук и добави, че че беларуските въоръжени сили и взаимната руско-беларуска районна формация войски надеждно пазят западните граници на съюзната страна.
 Беларус и Русия укрепват взаимните сили за противовъздушна защита
Беларус и Русия укрепват взаимните сили за противовъздушна защита

Зенитно-ракетните подразделения са напреднали в избрани региони, заемайки бойно дежурство

През последните години НАТО ускорява щурмовите войски по границите на съюзната страна , основно в Полша и балтийските страни, означи той. " Представя се по този начин, като че ли става въпрос за превантивни дейности, ориентирани към обезвреждане на избрани закани от наша страна. Междувременно по-рано се обмисляше сякаш краткотрайно разполагане на силите на Алианса на ротационен принцип, а през днешния ден никой не крие, че западните военни са пристигнали там за дълго ", добави дипломатът.

" НАТО доближава военната инфраструктура до границите на съюзната страна. Принудени сме да реагираме и да отвръщаме съответно на сходни неприятелскии стъпки ", уточни той.

Полишчук съобщи, че какъв брой съществени са рисковете от провокиране на ескалация и офанзиви против Беларус от полска страна е въпрос към военните анализатори. Той обаче посочи, че Русия и Беларус образуват общо отбранително пространство и са свързани със съответните отговорности.

Всякакви опити за осъществяване на сходни офанзиви са обречени на неуспех, безапелационен бе дипломатът.
 Британското разузнаване: Руско-беларуските учения не са подготовка за инвазия
Британското разузнаване: Руско-беларуските учения не са подготовка за инвазия

Те ще се проведат от 16 януари до 1 февруари

Беларус е непосредствен съдружник на Русия и разреши на президента Владимир Путин да употребява територията на страната като плацдарм за нахлуването на съветските сили в Украйна на 24 февруари. Двете страни възнамеряват да проведат през втората половина на януари, които стартират от идващия понеделник.

На 10 октомври Александър Лукашенко, чиято основа ще бъдат военнослужещи от беларуските въоръжени сили. Според Лукашенко решението за основаването на групата е взето по време на договарянията с Владимир Путин.

Украинските управляващи, че Беларус и Русия може да възнамеряват взаимно навлизане през северната граница на Украйна.

В същото време, съгласно представители на украинските управляващи, те не разполагат с разследващи данни, които да демонстрират образуването на група войски, нужна за сходно навлизане.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР