Съвместните проверки по гранични пунктове в страната, чиято цел е

...
Съвместните проверки по гранични пунктове в страната, чиято цел е
Коментари Харесай

Проверки по граничните пунктове срещу нелегални практики в туристическите услуги

Съвместните инспекции по гранични пунктове в страната , чиято цел е да се пресекат опитите за нерегламентирани дейности в региона на туристическите услуги , ще продължат до края на годината. Вероятно на по-късен стадий ще бъде се разисквано дали инспекциите ще продължат и навътре в страната, поради началото на летния туристически сезон. Това разгласи пред Българска телеграфна агенция Елеонора Младенова, шеф отдел „ Регулаторни механизми в туристическите действия “ към Дирекция „ Концесиониране наемна и регулаторна активност в туризма “ при Министерството на туризма.

В инспекциите се включват представители на туристическото ведомство, Комисията за отбрана на потребителите (КЗП), Изпълнителна организация „ Автомобилна администрация “ и Икономическа полиция. Тази заран ревизия на контролните органи стартира и на Граничния контролно пропускателен пункт (ГКПП) „ Лесово “. Туристически рейсове ще се ревизират през целия ден. 

“Към момента Министерството на туризма , взаимно с другите контролни органи , прави инспекции по всички гранични пунктов е, като тази активност ще продължи до края на 2023 година. Извършили сме няколко такива инспекции. Има открити нередности, като са издадени и съответните актове за административни нарушавания. Продължават инспекциите във връзка с лицата, занимаващите се с туроператорска и екскурзоводска активност на сътрудниците от Комисията за отбрана на потребителите . Ще бъдат обхванати всички контролно-пропускателни пунктове в страната “, сподели Младенова. 

По думите ѝ, най-честите нарушавания , които се установяват, са във връзка с превозвачите , което попада в компетенцията на Изпълнителна организация „ Автомобилна администрация “. До момента е открито единствено едно лице, което прави нерегламентирана екскурзоводска активност. 

„ Проверките започнаха от началото на годината по самодейност на Министерството на туризма. Надяваме се „ сивият “ бранш да бъде преустановен и всички лица, пренасящи туристи да бъдат вписани в Националния туристически указател и да правят регламентирана активност, по реда на Закона за туризма “, добави още Елеонора Младенова. Припомняме, че инспекциите са резултат от постъпила в Министерството на туризма информация, обвързвана с опасенията на туристическия бизнес за разрастването на сивия бранш. 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР