Съвместни екипи на Министерство на енергетиката и Комисията за енергийно

...
Съвместни екипи на Министерство на енергетиката и Комисията за енергийно
Коментари Харесай

Екипи на Министерство на енергетиката и КЕВР започват от днес проверка на трите ЕРП-та


Съвместни екипи на Министерство на енергетиката и Комисията за енергийно и водно контролиране стартират от през днешния ден инспекции на трите електроразпределителни сдружения – CEZ, EVN и „ ЕНЕРГО-ПРО”. Проверките ще продължат до 25 януари в това число.

Специалисти от енергийното министерство и регулатора ще подложат на обзор техническото положение на оборудванията и електромерите. Екипите ще откриват дали фирмите доставят действителната услуга, за която потребителите заплащат. Еектромерните табла както на битовите, по този начин и на бизнес консуматори ще бъдат проверявани на инцидентен принцип, изясни в края на предходната седмица министърът на енергетиката Теменужка Петкова.

„ Това, което ще бъде обект на инспекция на трите сдружения от страна на Министерство на енергетиката касае техническото положение и употребата на енергийните обекти. Ще бъде осъществен доклад на електромерите, на електромерните табла. От страна на регулатора ще бъдат осъществени инспекции в границите на компетентността на КЕВР “, сподели министърът. Проверката на КЕВР, както стана ясно ще обхване качеството на тока и осъществяването на написаните параметри в лицензионните отговорности на трите електроразпределителни сдружения.

Проверките на положението на електроразпределителните сдружения бяха обвързани с набелязването на ограничения за стабилизиране на свободния пазар на електрическа енергия, заради това, че съгласно данните, през последните дни трите сдружения са изкупуват 30% от електрическата енергия в сегмента „ Пазар Ден напред “. Повишеното търсене от своя страна е в основата на скока на цените на електрическата енергия на свободния пазар (БНЕБ), което пък провокира недоволството на промишлеността.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР