Съвместен екип от травматолози от УМБАЛ Царица Йоанна – ИСУЛ“,

...
Съвместен екип от травматолози от УМБАЛ Царица Йоанна – ИСУЛ“,
Коментари Харесай

Живот без болка: Български лекари изправиха на крака 71-годишен мъж

Съвместен екип от травматолози от УМБАЛ „ Царица Йоанна – ИСУЛ “, отпред с проф. доктор Пламен Кинов, и съдовият хирург доктор Николай Величков от Национална кардиологична болница, извърши през вчерашния ден рядка и извънредно рискова интервенция на пациент, при който беше отстранено бедрото и част от коляното, а на тяхно място беше сложена мега протеза, оповестиха от болничното заведение. 

71-годишният пациент е с карцином на ларинкса и на белия дроб .

В началото на годината се оказва, че има туморна метастаза и в единия крайник. В резултат на злокачественото образувание в крайника получава строшаване на бедрото и от април месец тази година е имобилен и на легло. Целта на интервенцията е да му разреши да се движи и да живее без болежка.

„ Операцията е извънредно рискова .

От една страна са двата карцинома, които доста утежняват положението на индивида. От друга – при образните проучвания установихме, че туморът е прораснал към съдово нервния вързоп на коляното и по тази причина се нуждаем от съдов хирург, с цел да го освободим безвредно и без непотребен риск “, изяснява проф. доктор Кинов.

При интервенцията се отстранява цялата метастаза и прилежащата кост и се заменя с мега протеза

– имплант направен, с цел да замести изчезналото бедро. „ В случая, заради това, че метастазата беше покрай коляното, извършихме по едно и също време премахване на засегнатото дистално бедро и промяна на коленната става. Операцията мина без проблеми и произшествия, пациентът ще може да върви още веднъж още от през днешния ден “, окуражен е опитният травматолог, който не за пръв път изправя на крайници пациент, за който медицината е изглеждала безсилна.

Повече от месец проф. доктор Пламен Кинов, който е шеф на Клиниката по ортопедия и травматология в УМБАЛ „ Царица Йоанна – ИСУЛ “

и екипът му са се готвили за комплицираната интервенция. В момента положението на 71-годишния мъж от София е положително и експертите от Клиниката по физиотерапия и рехабилитация вършат първи опити да го раздвижват.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР