Съветваме Ви да проверите навреме дали фигурирате в избирателните списъците

...
Съветваме Ви да проверите навреме дали фигурирате в избирателните списъците
Коментари Харесай

Избори за народни представители 2021: Как да гласувате с хартиена бюлетина?

Съветваме Ви да ревизирате в точния момент дали фигурирате в изборните описите и в коя секция би трябвало да гласувате. Това можете да извършите на интернет страницата на Групово дело „ ГРАО “ в Министерство на регионалното развитие: на адрес https://www.grao.bg/elections/, да се обадите на безвъзмезден за цялата страна 0800 1 47 26 или да изпратите SMS с ЕГН на 18429 (0,25 лева без ДДС).

На таблото пред изборното помещение можете да се запознаете със листата на партиите, обединенията, самостоятелните претенденти, както и с имената от кандидатските листи към тях.



Изборният ден стартира в 7:00ч. и приключва в 20:00ч. Той може да продължи до 21:00ч., в случай че пред изборното помещение има негласували гласоподаватели. Спазвайте отдалеченост и ограничаващите ленти. Покажете персоналната си карта и я поставете на масата пред члена на изборната комисия, за малко отстранете маската си, с цел да може да Ви разпознават.

В случай че срокът на годност на персоналната Ви карта е изминал в интервала на изключително състояние след 13 март 2020 година, Вие имате право да гласувате, като удостоверите самоличността си пред секционната изборна комисия без да е належащо уверение за издаване на персонални документи.

След регистриране на данните Ви в изборния лист, член на СИК откъсва бюлетина от кочана, сгъва я по избран метод, слага щемпел на гърба ѝ и Ви я подава. В кабината гласувате със знак „ Х “ или „ V “ със наследник химикал в квадратчето, с номера на определената от Вас партия, коалиция или самостоятелен претендент. Ако желаете, отбележете преференция за претендент в кръгчето. Сгънете бюлетината и излезте от кабината. Член на СИК ще сложи втори щемпел на гърба ѝ, ще откъсне дребния откъслек в ъгъла. Пуснете бюлетината в транспарантната урна, подпишете се в изборния лист и вземете персоналната си карта.

Моля, спазвайте противоепидемичните ограничения, носете маска, спазвайте отдалеченост!

За повече информация посетете уеб страницата на Централната изборна комисия – www.cik.bg

Бъдете дейни, гласувайте!
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР