Съветвал възрастната жена по интернет как да помага на болния

...
Съветвал възрастната жена по интернет как да помага на болния
Коментари Харесай

Пенсионерка даде 1350 лв. на „лечител“

Съветвал старата жена по интернет по какъв начин да оказва помощ на болния си брачен партньор и майка си

Търсят други негови жертви

Пенсионерка повярвала на лъжец, представящ се в интернет за врач. Преди да разбере, че е шарлатанин, дамата му превела 1350 лв.. Това оповестиха през вчерашния ден от полицията в Бургас, която е разкрила случая.

70-годишната жена от град Камено гледала болната си майка и брачна половинка си, които отдавна били на легло и нито лекари, нито лекарства не можели да им оказват помощ. Пенсионерката обаче видяла публикация във вестник, че с такива тежки случаи се оправя “лечителят ” Здравко Димитров от варненското село Старо Оряхово. Свързала се с него, пратила му парите и почнала он лайн да употребява препоръките му. Не след дълго и двамата й заболели роднини умряли, а дамата подала тъжба в полицията.

35-годишният Здравко имал крими досие. Когато служителите на реда го спипали, той направил цялостни признания и даже върнал 700 лева от парите на овдовялата пенсионерка. Полицията обаче подозира, че и други лековерни хора са станали жертви на Здравко.

Село Старо Оряхово е печално известно със своите измамници – лечители и гадатели. През 2014 година нашумя локалната Маг Руми, която се представяше за наследница на Ванга и пращаше по пощата амулети и разваляше черни вълшебства по телефона.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР