Съветникът в канцеларията на украинския президент Алексей Арестович неочаквано съобщи,

...
Съветникът в канцеларията на украинския президент Алексей Арестович неочаквано съобщи,
Коментари Харесай

Изненадващ десант! Руски спецназ превзе стратегически остров...

Съветникът в канцеларията на украинския президент Алексей Арестович ненадейно заяви, че руснаците са стоварили десантни войски на стратегически значимия остров Голям Потьомкин. Островът в действителност управлява устието на Днепър и се намира единствено на 250 километра от Херсон.

" Те стовариха специфични елементи там и се пробват да управляват устието на Днепър ", сподели Арестович, представен от медиите в страната.

Украинският боен специалист Машовец прецизира, че островът е бил окупиран от силите на 80-а мотострелкова бригада (14-ти армейски корпус на Северния флот), 25-ти полк на специфичните елементи на ГРУ и рота на подразделението БАРС (руски доброволци-резервисти).

Десантът е осъществен на южния бряг на острова от страната на следеното от Русия Белогрудово. Руската формация заема южната и югоизточната част, провеждайки разузнаване до езерото Закитное, придвижвайки се към северния бряг на острова.

Военните наблюдаващи означават, че до неотдавна островът беше обвързван с Херсон с мост, само че все още няма информация за настоящето му положение.

Причините за десанта не са посочени от съветското командване, само че съгласно специалистите, стратегическият остров може да бъде плацдарм за завладяването на Херсон. Възможността за разполагане на военна техника и радарно съоръжение прави тази позиция извънредно преференциална.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР