Съветникът по въпросите на вътрешната сигурност на Белия дом Том

...
Съветникът по въпросите на вътрешната сигурност на Белия дом Том
Коментари Харесай

САЩ предпочитат Турция да се изтегли от Сирия

Съветникът по въпросите на вътрешната сигурност на Белия дом Том Босърт съобщи, че избират Турция да се изтегли от спора в Сирия , оповестяват " Ройтерс " и " Блумбърг ".

Той предизвести за " огромни последствия " при неточност на турските сили в битката им против подкрепяните от Съединени американски щати кюрдски милиции в Сирия.

На Световния стопански конгрес в Давос той акцентира, че Турция би трябвало да има поради, че Съединени американски щати имат инструктори в арабската страна.

Съветник на президента на Турция Реджеп Ердоган разгласи, че има риск двата съдружника да се сблъскат в сирийския град Манбидж , където американски военни съветници поддържат кюрдските милиции, които са възприемани от Анкара като част от терористична група.

" Надявам се, че НАТО няма да се намеси в битката. Мисля, че концепцията тук е, че Турция има законни съображения в региона на сигурността ", разясни Босърт.

Ердоган " е член на НАТО и считам, че той ще остане зает към това, до момента в който в това време седне и намерения за последствията от решенията си ", добави съветникът на Белия дом.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР