Съветникът по национална сигурност от Белия дом Хърбърт Раймънд Макмастър

...
Съветникът по национална сигурност от Белия дом Хърбърт Раймънд Макмастър
Коментари Харесай

САЩ с все по-малко търпение и все по-малко дипломатически възможности за КНДР

Съветникът по национална сигурност от Белия дом Хърбърт Раймънд Макмастър съобщи, че Съединени американски щати съвсем са изчерпили това, което глобите и дипломацията могат да реализират във връзка с Северна Корея, оповестяват международните организации.

„ За тези, които разясниха по отношение на неналичието на военна алтернатива, желая да кажа, че има такава “, съобщи Макмастър пред кореспонденти в Белия дом. Той добави, че военната алтернатива не е пожеланият избор на администрацията на Доналд Тръмп.

Тази вечер президентът Доналд Тръмп разиска обстановката с английския министър председател Тереза Мей, като общото им мнение е, че Китай би трябвало да наложи напън върху Северна Корея и да принуди Пхенян да прекрати противозаконните си нуклеарни и ректни тествания.

Американският държавен глава ще се срещне с водачите на Япония и Южна Корея в четвъртък, в Ню Йорк, с цел да обсъдят „ незабавната “ севернокорейска опасност. Преди това, в понеделник, Тръмп ще приказва по тематиката с Еманюел Макрон и Бенямин Нетаняху.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР