Съветникът по икономическите въпроси на Белия дом Питър Наваро заяви,

...
Съветникът по икономическите въпроси на Белия дом Питър Наваро заяви,
Коментари Харесай

Според съветник на Тръмп карантината ще убие много повече хора, отколкото коронавирусът

Съветникът по икономическите въпроси на Белия дом Питър Наваро съобщи, че затварянето на страната, като част от ограниченията за битка с ковид " индиректно " ще убие доста повече хора от самата болест, написа вестник Washington Examiner.
" Ако заключиш хората в домовете им можеш непосредствено да спасиш доста животи от китайския вирус, само че индиректно ще убиеш доста повече от тях ", сподели той пред NBC.
Наваро съобщи, че безработицата ще докара до повече самоубийства, меланхолия и корист с алкохол и опиати. Той сподели още, че образец за нездравословните странични резултати на карантината са да вземем за пример анулираните часове при лекарите и медицинските процедури на пациенти, които се нуждаят от тях по време на пандемията.
" Това също ще убие доста хора. Така че в случай че погледнете тази цялостна карантина, в която хората в здравното общество желаят да се скрият до момента в който вирусът не е преборен, това ще аргументи освен огромни вреди на американската стопанска система, само че и ще убие повече хора в сравнение с китайският вирус ", сподели още той.
Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп, наред с някои свои съдружници също упорства за отварянето на американската стопанска система, само че някои здравни специалисти предизвестяват, че това може да докара до нарастване на случаите.
Над 90 хиляди души са умряли от COVID-19 в Съединени американски щати, а повече от 1,4 млн. са се заразили, съгласно формалните данни. Междувременно безработицата в страната набъбна до 14,7% през април, от единствено 4,4% през март, откакто над 20 млн. души изгубиха работата си.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР