Съветникът на президента на Украйна Володимир Зеленски – Михайло Подоляк,

...
Съветникът на президента на Украйна Володимир Зеленски – Михайло Подоляк,
Коментари Харесай

Подоляк гневен на Обама, призова го да пусне ТВ и да гледа какво става в Украйна

Съветникът на президента на Украйна Володимир Зеленски – Михайло Подоляк, разкритикува Барак Обама поради думите на 44-ия президент на Съединени американски щати за съветската инвазия в Украйна, съобщи УНИАН, представена от Българска телеграфна агенция.

В коментар за опозиционния публицист от руско-американски генезис Майкъл Наки съветникът на украинския президент назова „ ужасяващо “ изявлението на някогашния държавен глава на Съединени американски щати.

Неотдавна Обама даде изявление, в което се изрече и за войната в Украйна и съобщи, че " не е имало въоръжено навлизане в Крим " през 2014 година, тъй като на полуострова имало доста рускоезични жители и " избрана благосклонност " към възгледите на Руската федерация, напомня организацията. Обама съобщи също, че дружно с тогавашния канцлер на Германия Ангела Меркел е призовавал да се вкарат наказания против Русия, с цел да се попречи на съветския президент Владимир Путин да продължи нахлуването в Донбас и на останалата територия на Украйна. Бившият американски президент уточни, че двамата с Меркел " удържали фронта ", отбелязва още УНИАН.

" Той (Обама - бел.ред.) даже самичък не си задава въпроса: " А не беше ли тъкмо ти този, който омаловажи риска? Ти предотврати ли войната? Или може би това не е тъкмо война? Погледни в този момент картата и виж какво се случва в Украйна. На живо – включи тв приемника и погледай. Оказва се, че ти си предотвратил войната, по този начин ли? А това, което гледаш, какво е? ", съобщи Подоляк.

По думите му, представени от УНИАН, Западът " не желае да признае неверните си решения, които са довели до актуалната покруса ". При това западните водачи са могли да стартират полемика за невъзможността да имат каквито и да е връзки с Путин още след листата " Магнитски “, счита съветникът на Зеленски.

Подоляк означи още, че през 2022 година Русия е произвела 512 балистични и крилати ракети, в които е употребила детайли от електронната промишленост на европейските страни и Съединени американски щати. " Европа гледа Русия с " необятно затворени очи ", добави Подоляк.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР