Съвети от Милена Динкова – консултант по успешни връзки.Когато става

...
Съвети от Милена Динкова – консултант по успешни връзки.Когато става
Коментари Харесай

Да спрем да се влюбваме “бързо и яростно”

Съвети от Милена Динкова – съветник по сполучливи връзки.

Когато става въпрос за обич, множеството от нас попадат в две категории:

1) тези, които не имат вяра, че заслужават доста
2) тези, които търсят “перфектния ” сътрудник , който в действителност не съществува.

В тази публикация бих желала да обърна повече внимание на тези от нас, които не мислят че заслужават доста – и апелирам ви, в случай че си давате сметка, че попадате в нея, не изпадайте в неприятни усеща по отношение на себе си и не се обезкуражавайте, тъй като в действителност това се случва на доста, доста хора.

Жените, които усещат, че не заслужават доста, имат податливост да се “влюбват ” бързо и като резултат доста е евентуално да разбият сърцето си – освен това още веднъж и отново… Няма потребност да ви споделям, че това се случва, тъй като сте прекомерно нуждаеща се, вкопчена и настоятелна и по този начин нататък, това може би го знаете, тъй като сте чели книги за самопомощ.

Въпросът тук е по-скоро по какъв начин да се спрете (може би си мислите “Аз съм просто непоправима романтичка ”) и още по-важно: по какъв начин да избягвате мъже, които са неспособни да ви дадат връзката, която в действителност желаете ( “НО той е толкоз благ с мен! ”).
Недостатъкът на това да сте “такава романтичка ” (знам защо приказвам от персонален опит) е, че постоянно хлътвате по мъже, които едвам познавате.

Вашият сантиментален темперамент си построява облик, който постоянно е прекомерно друг от действителния човек пред вас. Романтичният ви разум пък си мисли, че вие знаете по какъв начин тъкмо да “глезите ” мъжа (става въпрос за облика от въображението ви), тъй че той да ви обича постоянно.

Само че в множеството случаи това, което се получава, е, че колкото повече вие давате, толкоз повече той се отдръпва. И когато най-после ви каже, че „ просто няма усеща ”, вие се обърквате напълно, тъй като си мислите: “Нима мъжете не желаят точно такова отношение от дамите? ”

Това упражнение ще ви помогне да спрете да изпадате в “романтична мъгла ” във връзка с мъжете и да индентифицирате трайните качества, които демонстрират, че с даден мъж може да имате здравословна, уравновесена връзка. От опита на доста клиенти мога да ви подсигурявам, че това да имате изясненост и визия за вида човек, който ще ви направи същински щастлива, може да направи чудеса .

Ще откриете, че общата ви настройка към мъжете, които срещате, ще се промени (вече ще ги виждате такива, каквито са) и ще притегляте хора, които са все по-близо и по-близо до желанието на сърцето ви.

Вероятно доста елементарно можете да кажете какви са външните параметри на мъжа, който желаете (висок и хубав, финансово постоянен, с възприятие за комизъм, еди-какво-си обучение и т.н.). Истината е обаче, че качеството на връзката зависи не толкоз от сантименталните “параметри ” на индивида, колкото от метода, по който той ще ви въздейства .

А точно: по какъв начин ви кара той да се чувствате и мислите във връзка с себе си, мъжете, другите хора и живота по принцип?

Ако сте вманиачени на тематика външен тип, пари, обществен статус, материални притежания, уменията му в леглото, тогава опцията ви да виждате ясно и действително връзките и любовта ще бъде доста лимитирана. Здравословните и уравновесени връзки се базират по малко на прекарването на “влюбеност ”, колкото на протичащото се в дните, седмиците, месеците и годините по-късно.

Истинските дейности на колегата ви, а не сантименталното ви въображение, ще ви покажат дали той е индивидът, които желаете в живота си.

Отделете си време в действителност да помислите по какъв начин подхождате към любовния си живот, до момента в който изпълнявате следното упражнение:

1. На празен лист хартия, напишете лист на 10 качества на личността (например – топлина, самонадеяност, влюбчивост, оптимистична настройка към живота и т.н.), които наложително би трябвало да има верния за вас човек. Ако даден мъж не има тези черти, значи той не е верният за вас . Тези “качества ” би трябвало в действителност да идват от сърцето ви, оставете интуицията да ви ги подскаже.

Помислете за трайните качества на личността, които намирате за привлекателни у хората, които са ви най-близки – тези, които ви въодушевяват да желаете да бъдете по-добър човек : родители, другари, сътрудници и така нататък Запитайте се какво ги прави толкоз прелестни и приятни за компания? Ако даже за миг си помислите за някое качество: “О, в действителност това няма значение ”, тогава то в действителност няма значение за вас и надлежно не го включвате в листата.

2. Когато несъмнено качество изскочи в главата ви, не бързайте да го отписвате като си казвате: “Не мога да имам човек с подобен темперамент ” или “Такъв човек е прекомерно добър за мен ”. Първите ви хрумвания нормално са плод на верния ви инстинкт, не позволявайте на мозъка ви да го задушава.

Запишете качеството, след това може да го извадите от листата, откакто си изясните какво в действителност ви прави щастлива. Добре е първоначално да извършите упражнението сама – това, което ви кара да се чувствате задоволена, може да не е значимо за различен човек. Искаме да избегнем намесата на някой, който може да натрапи личните си показа. Ограничете се до 10-15 качества , с цел да избегнете прекомерното идеализиране, придирчивостта и заплахата в действителна обстановка да не можете да различите едно качество от друго.

3. Погледнете листата си и се запитайте: Бих ли желала да прекарам остатъка на живота си с този човек? ” Мога ли да се усещам осъществена към него? Ще се усещам ли изцяло сигурна и в сигурност в неговите прегръдки? Мога ли да влизам в спорове с него и да показвам мнението си намерено и почтено и отново да бъда уважавана и оценена?

Отделете си време да помислите за всичките си провалени връзки и съберете цялата сърдечна болежка в една ясна концепция, по-късно обърнете отрицателното в положително , с цел да разберете какво ви кара да се чувствате обичана, сигурна, задоволена и прелестно разчувствана.

Лакмусовият тест е да определете дали ще желаете да подражавате на сходен човек и дали ще бъдете щастлива, в случай че се окаже детето ви се е метнало на него.

За да изясните какво в действителност значат тези качества за вас, споделете тази информация с някой, който смятате за положително въздействие в живота ви – родител, другар, терапевт, съветник и така нататък Какъв смисъл влагате вие персонално във всяко едно от качествата (дадено качество може да значи друго нещо за другите хора)?

Как тази линия от характера на колегата ще ви направи в действителност щастлива? Каква ще е разликата сред тази връзка и другите ви връзки? Как ще се чувствате? Какво ще вършиме като двойка? Къде ще ходите дружно? И по този начин нататък.

Единствената измама тук е, че вие би трябвало да започнете да изграждате същите тези личностни качества у себе си . Колкото повече ставате този човек, толкоз повече се доближавате до хората с огледална на вашата настройка. И когато най-после срещнете някой, който е като вас, той ще ви наподобява толкоз прочут, тъй като вие към този момент сте този човек . Така ще знаете, че сте срещнали вашата сродна душа!

Автор: Милена Динкова

Източник: diana.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР