Съветът за сигурност на ООН се събра вчера на поредното

...
Съветът за сигурност на ООН се събра вчера на поредното
Коментари Харесай

Представители на ООН поискаха разследвания на насилието срещу жени и защита на децата в Украйна

Съветът за сигурност на Организация на обединените нации се събра през вчерашния ден на следващото си съвещание за Украйна от началото на войната. Представители на международната организация желаеха следствия на насилието против дами и отбрана на децата в тази страна, съобщи Франс прес, представена от Българска телеграфна агенция.

Заседанието бе свикано по искане на Съединените щати и Албания.

" Тази война би трябвало да спре. Сега ", акцентира изпълнителната директорка на организацията " Организация на обединените нации дами " Сима Бахус.

Директорът на Детския фонд на Организация на обединените нации (УНИЦЕФ) за незабавните стратегии Манюел Фонтен сподели, че близо две трети от украинските деца са напуснали дома си след съветската инвазия на 24 февруари, съобщи Асошиейтед прес.

Той означи, че за първи път вижда сходно нещо за 31 години филантропична активност.

4,8 милиона от общо 7,5 милиона деца в Украйна са напуснали своя дом. 2,8 милиона от тези малолетни са вътрешно разселени, а останалите са бежанци в чужбина, посочи представителят на УНИЦЕФ, преди малко завърнал се от посещаване в тази страна.

Той заяви, че от началото на войната е доказана гибелта на 142 деца, като добави, че съвсем несъмнено действителният им брой е по-висок.

На съвещанието Русия за следващ път отхвърли обвиняванията, отправени против нея от други страни членки на Съвета за сигурност, съобщи Франс прес.

Спазвайте " презумпцията за непорочност ", прикани съветският заместник-постоянен представител в Организация на обединените нации Дмитрий Полянски. Той увери, че задачата на " специфичната военна интервенция " на Русия и " да избави бъдещето на Украйна ".

Русия разполага с право на несъгласие в Съвета за сигурност и може да не допусне никакво следствие или наказания против себе си. Съветът на Организация на обединените нации по правата на индивида, от който страната бе изключена в четвъртък с решение на Общото заседание на международната организация, обаче има пълномощия да стартира следствия, отбелязва Агенция Франс Прес.

Междувременно дипломати оповестиха, че Съветът за сигурност ще се събере на ново съвещание по отношение на Украйна. То ще се организира на 19 април по самодейност на Франция и Мексико и ще бъде отдадено на филантропичната обстановка в тази страна след съветската инвазия.

От началото на войната Съветът за сигурност е заседавал 15 пъти. Целта е да бъде поддържан натискът върху Русия, отбелязва Агенция Франс Прес.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР