Съветът за сигурност на ООН реши да отговори до края

...
Съветът за сигурност на ООН реши да отговори до края
Коментари Харесай

До края на април Съветът за сигурност казва за членството на Палестина в ООН

Съветът за сигурност на Организация на обединените нации реши да отговори до края на този месец на настояването на палестинската самостоятелна власт да получи статут на пълновръстен член в международната организация, съобщи Агенция Франс Прес.

Въпросът бе разискван на съвещание през вчерашния ден.

През септември 2011 година палестинският президент Махмуд Абас поде самодейност за " присъединение на Държавата Палестина към Организация на обединените нации ", която обаче по този начин и не се реализира. В последна сметка палестинската автономност получи през ноември идната година статут на наблюдаващ в международната организация, напомня Българска телеграфна агенция.

Миналата седмица тя обаче подаде ново искане за пълноправно участие, като се аргументира с израелската атака в линията Газа.

" Това е исторически миг ", съобщи палестинският непрекъснат представител при Организация на обединените нации Рияд Мансур.

Малко евентуално е обаче самодейността да се увенчае с триумф.

Наблюдатели показаха очакване Съединени американски щати още веднъж да наложат несъгласие, по този начин като направиха през 2011 година. Позицията на Съединени американски щати е, че бъдещата палестинска страна би трябвало да бъде основана в сходство със съглашение с Израел.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР