Съветът за сигурност на ООН подкрепи създаване на Конституционен комитет

...
Съветът за сигурност на ООН подкрепи създаване на Конституционен комитет
Коментари Харесай

Готви се конституционен комитет за Сирия, Палестина стана лидер на структура на ООН

Съветът за сигурност на Организация на обединените нации поддържа основаване на Конституционен комитет за Сирия на идната среща сред Турция, Иран и Русия. Комитетът би трябвало да бъде одобрен на срещата на Русия, Иран и Турция в Сочи, която ще се състои на 30-31 юли, твърди Анадолската организация. На срещата ще участва и специфичният делегат на Организация на обединените нации Стефан Де Мистура, добавя Агенция " Фокус ".

Същевременно блокът на разрастващите се страни в Организация на обединените нации избра за водач Палестина, която е със статут на наблюдаващ в организацията. Решението е алегорично и се смята за реакция против политиката на Израел по отношение на Палестина.
135 страни вземат участие в блока на разрастващите се страни. Тя е основана, с цел да разпространява груповите стопански ползи на членовете си и да усъвършенства взаимния им потенциал за водене на договаряния. Сега тя съставлява общо 80% от международното население.
Палестинската задача в Организация на обединените нации получава статут на наблюдаващ през 2012 година, което й дава правото да се причисли към значими органи като Международния углавен съд и ЮНЕСКО.
Палестинците употребяват своето участие и в двете организации, с цел да не престават да се стремят към държавност, както и да подават тъжби за хипотетични нарушавания на човешките права от страна на Израел и разширение на селищата на Западния бряг.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР