Съветът за сигурност на ООН на спешно заседание. То бе

...
Съветът за сигурност на ООН на спешно заседание. То бе
Коментари Харесай

Съветът за сигурност на ООН на спешно заседание

Съветът за сигурност на Организация на обединените нации на незабавно съвещание. То бе предходната нощи остана закрито.

Разговорите през нощта бяха провокирани от рецесията в Израел. Посланикът на Обединените народи за Близкия изток прикани за дипломатически старания за решаването й

Държавите членки на Съвета не са опитвали да реализират съглашение или да излязат с изказване. Те се обединили към изказванието, че протичащото се е преломен миг в историята.

Посланикът на Израел в Организация на обединените нации разгласи, че офанзивата на Хамас е израелският 11-и септември.

“Това, на което ставаме очевидци, са военни закононарушения, искрено безчовечен военни закононарушения. Избиване на цивилни жители, малтретиране на заложници, лишаване на бебета от майките им. Няма думи, които да опишат тази свирепост ”, уточни Гилад Ердан.

Позицията на Палестина

Според палестинския дипломат повода на спора би трябвало да бъде решена.

“Израел продължава да твърди, че блокадата и многократните набези против Газа са за да се унищожи военния капацитет на Хамас. Освен това и да се подсигурява сигурността. Ясно и предстоящо е, че блокадата и нападенията не реализираха нито едно от двете ”, сподели Рияд Мансур.

Броят на жертвите пораства

Над 600 починали от израелска страна във войната сред Израел и Хамас. Това съобщи Франс прес, като се базира на израелското държавно управление.

От началото на военната си атака в Израел  Хамас е взел над 100 души в плен, се споделя още в изказване на израелското държавно управление.

Над 600 починали от израелска страна

Тези числа са показани на компютърна графика, оповестена в профила на държавната пресслужба във Facebook.

Ранените са над 2000, както от тях 200 са в сериозно положение, съобщи представител на държавната пресслужба, съобщи Българска телеграфна агенция.

По- рано кабинетът по сигурността в Израел разгласи положение на война, след офанзивите на палестинската екстремистка формация Хамас, съобщи ДПА.

Хамас държи над 100 пленници. Това сподели почитан член на Хамас. От думите му стана ясно, че палестинското придвижване взело хората след невижданото си нахлуване против Израел.

Муса Абу Марзук сподели това преди часове пред арабскоезичната медия “Ал Гад ”. Освен тях се твърди, че и радикалната палестинска формация “Ислямски джихад ” държи още над 30 души.

При офанзивата си против Южен Израел въоръжени бойци водиха в Газа стотици пленници, в това число дами, деца и възрастни. Точният им бройе беше явен, до момента в който двете групировки не оповестиха за това.

Израелската войска сподели единствено, че има “значителен ” брой отвлечени, само че не даде повече детайлности.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР