Съветът за електронни медии ще санкционира bTV заради риалити формата

...
Съветът за електронни медии ще санкционира bTV заради риалити формата
Коментари Харесай

СЕМ ще санкционира bTV заради Ергенът

Съветът за електронни медии ще глоби bTV поради риалити формата " Ергенът ". Това излиза наяве от днешното съвещание, в което членовете на регулатора разискаха отчет на Дирекция " Монторинг и разбори ".

В него е посочено, че в Съвет за електронни медии са получени 44 писма на фенове, смятащи предаваното в ефира на малкия екран за недопустимо и " просташко ". Форматът отправял ужасни послания, а също по този начин показвал психически тормоз и несъразмерна приложимост на алкохол.

В един от епизодите една от участничките - рускинята Виктория Капитонова заля друга - Александра Гърдева с чаша джин и я назова " българска злобарка ". Оказва се и че в първите 4 епизода е имало продуктово позициониране, без да се упоменато категорично това.

След изчитането на отчета първа се изрече новоназначената за член за медийния регулатор от президента Радев - Габриела Наплатанова, която до скоро бе част точно от bTV: " Да не забравяме, че малкия екран има функционалност да забавлява, а в съперници малките екрани е имало и по-тежки случаи ", съобщи тя.

Другият нов член, Пролет Велкова сподели, определена от квотата на Народното събрание показа, че " бързала да се избави от това предаване като от парещ котлон " е съгласна с съвсем всички оценки за него, като го намира за " вулгарен, сексистки, мачистки ".

Председателят на Съвет за електронни медии Соня Момчилова бе безапелационна, че ще желае оптималната глоба по член 17а. Това е член от Закона за радиото и малкия екран, който гласи: " Доставчиците на медийни услуги са длъжни да не основават и дават за разпространяване излъчвания, които могат да увредят физическото, психическото, нравственото и/или общественото развиване на децата ".

" Несъстоятелно е да твърдим, че малкия екран е единствено източник на развлечение. Отдавна не е по този начин. Телевизията от дълго време утвърждава поведенчески модели. Тук освен ориенталщината се онагледява и насърчава, ами се показва кичозен хедонизъм и напудрено епикурейство ", отговори Момчилова на Наплатанова. Тя показа, че детски психолог ѝ разказал, че деца си играят на " Ергенът " в учебно заведение.

Момчилова назова предаването " интелектуален Холокост " и се възмути, че на " Разпети петък " е излъчен епизод с плажни игри и любовни милувки, написа iwoman.bg.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР