Съветът за електронни медии подготвя промени в процедурата за избор

...
Съветът за електронни медии подготвя промени в процедурата за избор
Коментари Харесай

СЕМ не тупа топката - готвили промени в процедурата за избор на генерален директор на БНТ

Съветът за електронни медии приготвя промени в процедурата за избор на общоприет шеф на Българската национална телевизия, разгласи ръководителят на медийния регулатор Соня Момчилова пред БНР.

Конкурсът за избор на началник на Българска национална телевизия се организира в края на юни, само че нито един от осемте кандидати за поста не получи задоволителен брой гласове. „ Фактът, че не произведохме избори, потвърди, че процедурата има много недостатъци и в този смисъл с цел да предотвратим рецидиви, обмисляме и планираме да предприемем съответни дейности. Очевидно съдът се отнася с цялостното схващане за публичната значителност на казуса. Не протака, не бави, назначи най-близката допустима дата за последващо съвещание. Би било непростимо да не се замислим съществено върху това, което се случи. По никакъв метод не считам, че съставът на Съвет за електронни медии не търпи рецензия и упреци ” - сподели Момчилова по отношение на нуждата от незабавни промени в процедурата за избор на началник на публичната телевизия.

Стартът на делото в Административен съд-София-област по жалбата на един от кандидатите за поста - Ирина Величкова, не беше даден през днешния ден, а беше отсрочен за 15-ти септември.

Съвет за електронни медии ще разгласи нова процедура за избор на общоприет шеф на Българска национална телевизия незабавно след решението на съда, сподели още Момчилова:

„ Изобщо не тупаме топката. В момента рискуваме да влезем в един Параграф 22. Ние не знаем съдът дали ще даде ход на делото. Той би могъл да върне остарялата процедура в някакъв стадий, не знаем какъв, което единствено по себе си няма напълно никакъв смисъл и не е приносно нито за публичната медия, нито за медийната среда. В първия вероятен миг, в който предотвратим всевъзможен риск за кандидати за поста общоприет шеф и за Съвет за електронни медии, ще обявим нова процедура ” - съобщи ръководителят на Съвет за електронни медии и изрази вяра това да стане напълно скоро.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР