Съветът в Ангъс, където загинаха две от жертвите, каза, че

...
Съветът в Ангъс, където загинаха две от жертвите, каза, че
Коментари Харесай

Времето в Обединеното кралство: Рядко червено предупреждение е в сила за трети пореден ден, докато бурята Бабет продължава да връхлита Обединеното кралство

Съветът в Ангъс, където починаха две от жертвите, сподели, че е в неразучена територия, занимаваща се с „ рискови и в действителност предизвикателни условия “ в петък – със избавени хора от 60 домове в и към Бречин.

Прочетете повече: Пълен лист с предизвестия – следете онлайн актуализациите за стихия

Село Едел беше изцяло откъснати без незабавен достъп, с изключение на посредством хеликоптер, сподели съветът.

Рядко алено предизвестие за времето е в действие за елементи от източна Шотландия за трети ден в събота, като първият министър на страната Хумза Юсаф ще предизвестява: „ Не сме виждали последното от това. “

Кехлибарено предизвестие за дъжд, което значи „ вероятни са огромни наводнения на домове и предприятия “, е в действие за елементи от североизточна Шотландия, обхващащи Абърдийн и Кромарти.

Самолетът излиза от пистата при кацане на летище Лийдс Брадфорд

Междувременно има жълто предизвестие за времето за вятър, което значи има дребен късмет за бързо течащи или дълбоки наводнения в североизточната част на Англия.

В цяла Англия имаше над 365 предизвестия за наводнения и 248 сигнала в събота сутринта, до момента в който 55 000 души бяха оставени без ток в петък вследствие на бурята.

Около 45 000 от тях са били наново свързани към мрежата към вечерта, сподели Асоциацията на енергийните мрежи.

Изображение: Предупрежденията в действие за събота Изображение:Помогнаха на жена да се избави в Бречин, Шотландия

Метеорологичната работа сподели в обява в X, известна преди като Twitter, че най-високите общи превалявания в петък са били 84 мм в Шефилд, Южен Йоркшир.

Прогнозът на Met Джонатан Вотри сподели: „ Фокусът на преваляванията от събота се измества назад на север към източна и северна Шотландия.

„ В някои елементи от тези региони към този момент са паднали дъждове за към месец и половина, само че има друга линия, за която се предвижда, че ще наблюдава пътя си на север през нощта и ще се насочи към относително сходни региони.

„ Така че има още червени и кехлибарени предизвестия за дъжд в действие за събота, с капацитетът да приближи тези региони до два месеца дъжд в границите на три дни. "

Г-н Vautrey сподели, че жълто предизвестие за вятър в източна Шотландия и североизточна Англия може да докара до " стихии над 60 до 70 благи в час ", само че добави: „ Това ще се отрази (на брега) през цялата събота, тъй че от позиция напразно ще има известно усъвършенстване. "

Реката се трансформира в избухлив поток като стихия Бабет hits.Жителите на Бречин Дейви Стюард и Кристин Кларк споделиха на Катерина Витоци от Sky, че са „ смутени и изтощени “, откакто наводненията нанесоха вреди на имуществото им.

Бабет оставя трима души мъртви

Мъж на към 60 години умря след попаднали в бързо течаща наводнена вода в град Клеобъри Мортимър в Шропшър в петък.

Шотландската полиция по-рано сподели, че падащо дърво е блъснало ван покрай Форфар в Ангъс в четвъртък вечерта, убивайки 56-годишния остарял водач.

57-годишна жена също умря в четвъртък, откакто беше отнесена в река в Ангъс.

Междувременно течеше огромно търсене след известия за мъж заловен в транспортно средство в наводнения в Абърдийншър.

Шотландската полиция заяви, че алармата е била вдигната в 3 сутринта в петък покрай село Мерикърк.

Изображение: Мъж употребява самоделната си лодка, с цел да избави възрастни поданици от домът им в село Дебенхам, Съфолк

Селските общности са отрязани

Летище Лийдс Брадфорд съобщи, че възнамерява да отвори още веднъж в 10 сутринта през днешния ден. Летището затвори в петък, откакто мощни ветрове принудиха пътнически аероплан да излезе от пистата.

Наводненията предизвикаха 70-минутни закъснения по A1 покрай Грантам в петък, споделиха от National Highways, до момента в който по на юг Съфолк разгласи огромен случай, защото бурята Бабет аргументи " огромни наводнения " в целия окръг.

Селското село Дебенхам е откъснато от наводняване, споделиха поданици, до момента в който тракторите са били употребявани за избавяне на хора, попаднали в наводненията. < /p> Изображение: Човек минава през морска пяна в Сийбърн, Съндърланд, до момента в който бурята Бабет връхлита страната Изображение: Вълни се разрушават покрай скулптурата „ Фреди Гилрой “ на художника Рей Лонсдейл в Скарбъроу

Около 50 души се приютиха в локален център за отдих там и спят върху постелки, сподели личният състав.

На други места противопожарните служби в Дарбишир и Нотингамшир споделиха фотоси на X на транспортни средства, полупотопени във вода, откакто водачите бяха избавени.

Клайв Станбрук, регионален управител в противопожарната и избавителната работа на Дарбишър, сподели за BBC Breakfast в събота, че повече от 100 души са били избавени в петък, в това число 20 души от дом за възрастни в Дъфийлд.

„ Безпрецедентното “ метеорологично събитие към този момент принуди някои поданици в източна Шотландия да изтеглят домовете си, отдели селските общности и аргументи сриване на пътища и мостове.

Източник: skynews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР