Съветът по сигурност се събира заради Израел. Очаква се днес

...
Съветът по сигурност се събира заради Израел. Очаква се днес
Коментари Харесай

Съветът по сигурност се събира заради Израел

Съветът по сигурност се събира поради Израел. Очаква се през днешния ден специфична среща при премиера. Поканени са шефове на служби.

Засега няма публично удостоверение за съвещанието на съвета по сигурността към премиера.

В същото време страната ускорява защитата на границата. Към Турция вeче са изпратени 50 военни. Те ще подкрепят другите към 300

Миналата седмица имаше три срещи по този мотив. На тях бе обяснено, че няма няма директна опасност за сигурността на страната ни. Има обаче опасности като бежанска вълна и стопански разтърсвания.

За обекти, на които се събират доста хора  – летища, гари и синагоги равнището на риск беше нараснало до „ жълто ”.

И по света покачват ограниченията за сигурност

Степен на “извънредна паника ” беше приведена Франция. “От съображения за сигурност Лувърът в Париж изключително затвори порти, а дворецът във Версай беше евакуиран поради сигнал за бомба.

За да наблюдават за сигурността, до второ разпореждане, в допълнение 7 000 бойци от специфичните сили са ангажирани

За да пазят 500 еврейски обекта като учебни заведения, синагоги и културни центрове във Франция бяха мобилизирани в допълнение жанармеристи и служители на реда. Причината е спора в Близкия Изток и фактът, че най-големите еврейски и мюсюлмански общности в Европа живеят в страната.

Заради възможна терористична опасност след офанзивата на “Хамас ” против Израел, в Италия бяха нараснали ограниченията за сигурност. В градовете и по границите на страната се вършат инспекции. Под отбрана са сложени 10 000 обекта, считани за чувствителни.

4000 национални институции и здания на задгранични представителств са под засилена защита. Сред тях са израелски и палестински дипломатически постове и еврейски центрове, както и на Ватикана.

Повишено е равнището за сигурност на летищата и гара “Термини ” където броят на пасажерите надвишава 400 000 всеки ден.

Под наблюдаване ще са и ислямските екстремистки кръгове, присъстващи в страната. Ще се правят и инспекции на хората, които пресичат границите на страната. Контрол ще има и по мигрантите, пребиваващи в итилиански центрове, осведоми изданието.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР