Съветът по правата на човека към ООН одобри разследване на

...
Съветът по правата на човека към ООН одобри разследване на
Коментари Харесай

Володимир Зеленски: Стратегическото поражение на Русия вече е очевидно за целия свят. Русия просто няма куража да го заяви

Съветът по правата на индивида към Организация на обединените нации утвърди следствие на вероятни военни закононарушения, осъществени от съветски военни на украинска територия.

Украинските управляващи започнаха следствие, откакто се появи информация и фрагменти на които се вижда по какъв начин съветски бойци стрелят по цивилни.
Сраженията в региона на Харков не престават. Критична остава и обстановката в металургичния комплекс " Азовстал " в Мариупол.

Според вицепремиера на Украйна Ирина Верещчук сега се приготвя пътна карта за евакуацията на оставащите в завода украински бойци. По информация на непрекъснатия представител на Украйна в Организация на обединените нации - Сергей Кислиця, от началото на нашествието съветски военни са умъртвили минимум 226 деца.

От началото на войната през февруари Украйна е получила 5,4 милиарда $ от западните си сътрудници. Малко над 800 милиона са под формата на грантове. Това разгласи финансовият министър на страната. Към момента военните разноски възлизат на 8 милиарда и 300 милиона $. Въпреки компликациите Украйна е решена да обслужва дълга си, сподели още министърът.

По данни на Организация на обединените нации от началото на съветската инвазия Украйна са напуснали 6 милиона души, а 8 милиона украинци са били принудени да изоставен домовете си. Според президента Володимир Зеленски Русия търпи стратегическо проваляне.

" Стратегическото проваляне на Русия към този момент е явно за целия свят, даже за тези, които не престават да поддържат контакт със страната. Русия просто няма куража да го съобщи. Те са страхливци. Опитват се да скрият истината зад ракетни и артилерийски офанзиви.

Ето за какво задачата ни е да се борим, до момента в който не реализираме задачите си в тази война - да освободим земята си, народа си и да подсигуряваме нашата сигурност ", съобщи украинският президент Володимир Зеленски.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР