Съветът на Световната федерация по бадминтон (BWF) удължи наказанието на

...
Съветът на Световната федерация по бадминтон (BWF) удължи наказанието на
Коментари Харесай

Световната федерация по бадминтон остави в сила санкциите срещу руските спортисти

Съветът на Световната федерация по бадминтон (BWF) удължи наказването на състезатели от Русия и Беларус във всички шампионати под егидата на организацията.

" Световната федерация оставя в действие глобите против съветските и беларуски спортисти, както и публични лица, за възбрана за присъединяване във всевъзможни интернационалните шампионати под егидата на организацията. Решението беше взето след съвещание на Съвета на BWF. Тази позиция отразява желанието на организацията да резервира целостта на надпреварите и да подсигурява сигурността на спортистите ", се споделя в особено изказване.

" BWF е уверена, че спортът би трябвало да предизвиква мира и солидарността сред хората, водещият принцип е, че спортистите би трябвало да се състезават без значение от тяхната народност. Ние признаваме неотдавна препоръчаната идея на Международния олимпийски комитет (МОК). Въпреки това, поради вероятните опасности за спортистите BWF не е убедна, че сега има учредения за анулация на наказването на съветските и беларуски играчи и длъжностни лица. Ние ще следим от близко обстановката и ще поддържаме разговор с членовете на BWF, с цел да преразгледаме позицията си навреме ", прибавиха от централата.

В началото на март 2022 година Световната федерация по бадминтон разгласи решението съветските и беларуски спортисти да не вземат участие в интернационалните надпревари поради обстановката в Украйна, а всички интернационалните шампионати, планувани за 2022 година в Русия и Беларус, също бяха анулирани.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР