Съветът на Европейския съюз прие в понеделник , която ще

...
Съветът на Европейския съюз прие в понеделник , която ще
Коментари Харесай

ЕС прие новата стратегия за киберсигурност

Съветът на Европейския съюз одобри в понеделник, която ще бъде създадена " през идващите години ", съобщи БНР.

Съветът съобщи, че задачата на утвърдената рамка е " реализиране на стратегическа автономност при опазване на отворена стопанска система ". Стратегията включва основаването на мрежа от оперативни центрове за сигурност в целия Европейски Съюз " за наблюдаване и предугаждане на сигнали за против мрежите “, както и взаимно кибер звено за подкрепяне на ръководството на рецесии.

Европейски Съюз също по този начин възнамерява да приключи използването на своите ограничения от инструментариума, с цел да подсигурява сигурността на и да форсира въвеждането на основни стандарти за интернет сигурност.

 {{ otherArticle[0].article.title }}
Да се сътвори мрежа от оперативни центрове за киберсигурност...

Европейският съюз ще поддържа в допълнение развиването на мощно криптиране за отбрана на " главните права и цифровата сигурност ", като в същото време ще разреши на правоприлагащите правосъдни органи " да упражняват своите пълномощия както онлайн, по този начин и офлайн “.

В интернационален проект блокът има намерение да усъвършенства инструментариума си за кибердипломация, предотвратявайки хакерските атаки и да ускори съдействието с други организации и страни, " с цел да се усъвършенства споделеното схващане на картината на киберзаплахите ".
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР