Съветът на Европейския съюз даде зелена светлина за създаването на

...
Съветът на Европейския съюз даде зелена светлина за създаването на
Коментари Харесай

ЕС създава мисия за обучение украински войници

Съветът на Европейския съюз даде зелена светлина за основаването на задача за военна помощ в поддръжка на Украйна (EUMAM Украйна), оповестяват на формалната страница на институцията.

Целта на задачата е да способства за повишение на военния потенциал на украинските въоръжени сили за дейно осъществяване на военни интервенции, което да разреши на страната да пази своята териториална целокупност в границите на интернационално приетите си граници, дейно да упражнява суверенитета си и да пази цивилните.

В отговор на настояването на Украйна за военна поддръжка задачата ще обезпечи самостоятелно, групово и профилирано образование на армията ѝ, в това число на силите за териториална защита, а също ще координира и синхронизира обучителните действия на територията на страните членки на Европейски Съюз.

" Днес ускоряваме поддръжката си за Украйна, с цел да се отбрани тя от противозаконната експанзия на Русия. Мисията на Европейски Съюз за военна помощ ще образова украинските въоръжени сили, с цел да могат да продължат своята смела борба. EUMAM не е просто задача за образование, тя е ясно доказателство, че Европейски Съюз ще поддържа Украйна толкоз дълго, колкото е належащо ", акцентира висшият представител за външната политика на Европейски Съюз Жозеп Борел.

EUMAM Украйна ще оперира на територията на страните членки на Европейски Съюз и ще има собствен действен щаб в границите на Европейска работа за външна активност (ЕСВД) в Брюксел, с цел да обезпечи цялостна съгласуваност на стратегическо равнище. Вицеадмирал Ерве Блежан, шеф на качествата за военно обмисляне и осъществяване в границите на ЕСВД, ще бъде пълководец на задачата.

Мандатът на задачата в началото ще продължи две години, а финансирането за този интервал ще бъде 106 700 000 евро.

Мисията ще обезпечи съгласуваност при двустранните действия на страните членки в поддръжка на Украйна, както и с други интернационалните сътрудници с сходни възгледи, и ще бъде отворена за присъединяване на трети страни.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР