Съветът на Европа изключи Русия от най-важния орган за правата

...
Съветът на Европа изключи Русия от най-важния орган за правата
Коментари Харесай

Съветът на Европа изключи Русия от Органа за правата на човека

Съветът на Европа изключи Русия от най-важния орган за правата на индивида на континента в невиждан ход по отношение на нахлуването и войната на Москва в Украйна, осведоми Асошиейтед прес.

Комитетът на министрите на организацията от 47 страни разгласи в изказване, че " Руската федерация престава да бъде член на Съвета на Европа от през днешния ден, след 26 години участие.

В началото на седмицата парламентарното заседание на групата към този момент инициира процеса на експулсиране и единомислещо поддържа Русия да бъде изгонена.

Руският външен министър Сергей Лавров настоя в сряда, че без значение от това Русия би напуснала органа. В изявление за съветската телевизия RBK той упрекна страните от НАТО и Европейски Съюз, че " злоупотребяват с болшинството си в съвета, като в последна сметка го трансформират в инструмент за антируска политика ". Украйна също е член на Съвета на Европа.

Украинският външен министър Дмитро Кулеба приветства решението , като туитира, че " няма място за Русия в европейските органи, защото тя води варварска нападателна война против Украйна и прави голям брой военни закононарушения.

Не беше ясно каква е степента на поддръжка за експулсирането, защото Комитетът на министрите реализира " консенсус " при закрити порти , което направи невероятно цялостното систематизиране на гласовете.
 Меглена Кунева: Прекратено е участието на Русия в Съвета на Европа
Меглена Кунева: Прекратено е участието на Русия в Съвета на Европа

По думите й това е доста съществено предупреждение
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР