Съветът на ЕС реши да отмени ограничителните мерки срещу Малдивите,

...
Съветът на ЕС реши да отмени ограничителните мерки срещу Малдивите,
Коментари Харесай

Съветът на ЕС отмени санкциите срещу Малдивите

Съветът на Европейски Съюз реши да анулира ограничаващите ограничения против Малдивите, въведени предходната година. Санкциите включваха налагане на възбрана за пътешестване и запор на имущество на хора и организации, виновни за подкопаването на правилата на правовата страна или за възпрепятстване на постигането на политическо решение на Малдивите.

Те засягаха и виновните за съществени нарушавания на правата на индивида.

Ограничителните ограничения бяха въведени след утежняване на политическата конюнктура на Малдивите през първата половина на 2018 година, изключително поради възпрепятстването на работата на Народното събрание и правосъдната власт, се отбелязва в известието на Съвета, заяви Българска телеграфна агенция.

След встъпването в служба на администрацията на президента Ибрахим Мохамед Солих през ноември 2018 година политическата конюнктура се усъвършенства, регистрират външните министри на Европейски Съюз.

Произвеждането на мирни и демократични парламентарни избори на 6 април тази година беше позитивна стъпка. Правителството удостовери решимостта си за подсилване на демокрацията, обезпечаване на положително ръководство и възстановяване на спазването на човешките права, се добавя в известието.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР