Съветът на ЕС разшири санкциите срещу Беларус във връзка с

...
Съветът на ЕС разшири санкциите срещу Беларус във връзка с
Коментари Харесай

ЕС въвежда нови санкции срещу Беларус

Съветът на Европейски Съюз разшири глобите против Беларус по отношение на присъединяване й в съветската инвазия в Украйна, оповестява Руската работа на Би Би Си.

По-специално, новите ограничения обезпечават по-тясно привеждане в сходство на глобите на Европейски Съюз против Русия и Беларус и ще оказват помощ да се подсигурява, че съветските наказания не могат да бъдат заобиколени посредством Беларус.

Според новите правила към този момент е неразрешено да се изнасят в Беларус редица артикули и технологии, които способстват за военно-техническото развиване на страната . Съветът на Европейски Съюз вкара и спомагателна възбрана за експорт на огнестрелни оръжия и муниции, както и на артикули и технологии, предопределени за потребление в авиационната и галактическата промишленост.

Новите ограничения на Европейски Съюз привеждат глобите против Беларус в сходство с режима на наказания против Русия.

Както се отбелязва в изказване на Европейската комисия, новите наказания бяха признати по интензивен метод , като се има поради спешността, обвързвана с битката против заобикалянето на наказания за избрани артикули и технологии.

" Санкциите на Европейски Съюз против Русия се оказаха ефикасни. Те лимитират способността на Русия да води война против Украйна, в това число производството на нови и ремонт на съществуващи оръжия, както и попречват превозването на материали ", се споделя в изказване на Европейската комисия.

Освен това Европейска комисия има намерение да постави всички старания за налагане на глобите и ще се бори с опитите за заобикалянето им. Като част от през юни 2023 година Европейски Съюз одобри нови ограничения за битка с тяхното заобикаляне.

Изявлението на Европейската комисия също акцентира, че Европейският съюз " ще продължи да поддържа Украйна и нейния народ дружно с интернационалните си сътрудници, в това число посредством спомагателна политическа, финансова, военна и филантропична поддръжка, колкото е належащо ".
 Европейски Съюз приготвя военни наказания против Беларус
Европейски Съюз приготвя военни наказания против Беларус

Очаква се пакетът да включва ограничавания върху бойно съоръжение, в това число авиационни части
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР