Съветът на ЕС по външни работи се предвижда да разшири

...
Съветът на ЕС по външни работи се предвижда да разшири
Коментари Харесай

ЕС ще разшири санкциите, свързани със случая на Навални

Съветът на Европейски Съюз по външни работи се планува да разшири идния понеделник листата със глобените руснаци, свързани с дейностите против Алексей Навални и неговите последователи. Това заяви почитан източник от Европейски Съюз, поискал да не бъде назоваван и представен от Българска телеграфна агенция.

Той посочи, че най-вероятно европейските външни министри няма да одобрят наказания против китайски жители поради нарушаването на правата на уйгурите в Китай. Подобна информация бе публикувана без явен източник през вчерашния ден след съвещание на посланиците на страните от Европейски Съюз. Засега такава точка няма в дневния ред, разясни дипломатът. По неговите думи министрите могат да решат да добавят дневния ред на съвещанието.

Според него Европейски Съюз не планува да взема страна в разногласията сред Вашингтон и Пекин. Той означи, че подготвяните от Европейски Съюз наказания към този момент са напълно по новото европейско законодателство против нарушителите на човешките права по света.

Източникът уточни, че Европейски Съюз не избира пътя на конфликт с Москва. По неговите думи Европейският съвет в края на идната седмица ще разиска промени в метода към Русия след отхвърли на съветската страна за съдействие по въпроси от съвместен интерес. Той съобщи, че Европейски Съюз не се обвързва с най-новите оценки на президента на Съединени американски щати Джо Байдън за съветския президент Владимир Путин. Според него към този момент няма доказателства, които да разрешават включването на съветски олигарси в листата със глобите.

Той уточни, че в Европейски Съюз е все по-споделено мнението за наказание на дейностите на Турция, изключително в Средиземно море. Желанието ни е връзките с Анкара да се подобрят, разясни дипломатът.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР